Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«Rekyl»

TV 3-flopp tatt av skjermen: - Det har vært en tøff vår

- Det er beinhardt i en sånn sjanger, og vi ble litt for «cocky», sier produsenten om sin egen krimserie, «Rekyl».

HOVEDROLLER: Fra venstre: Silje Torp, Odin Waage, Jesper Malm og Inga Ibsdottir Lillaas spiller i krimserien «Rekyl». Foto: TV3
HOVEDROLLER: Fra venstre: Silje Torp, Odin Waage, Jesper Malm og Inga Ibsdottir Lillaas spiller i krimserien «Rekyl». Foto: TV3 Vis mer

(Dagbladet): Den norske TV3-krimserien «Rekyl» har ikke hatt det lett siden premieren 5. april. Nå viser det seg at TV 3 har fjernet programmet fra sendeskjemaet etter bare tre sendte episoder.

Episode fire kom i går og er tilgjengelig via gratistilbudet Viafree, men de resterende episodene vil bare være tilgjengelig på strømmetjenesten Viaplay.

- Rekyl har ikke levert de seertallene vi ønsker på lineær-tv, og da har vi andre plattformer vi ønsker å bruke. Vi skal ha en evaluering av sesongen etter at den er ferdigsendt, forteller kommunikasjonssjef i TV3, Line Vee Hanum til Dagbladet.

Serieskaper: - En tøff vår

«Rekyl» er laget av serieskapere Arne Berggren og Kristine Berg, som utgjør produksjonsselskapet Shuuto. Berggren synes det er vanskelig å se at prosjektet ikke lykkes slik de ønsket.

- Dette ble en tøff vår for oss alle, og vi har ikke klart å lage den serien med det lille ekstra. Noen ganger bommer man, og så får man bare lære av det. Vi ønsker ikke dette overfor verken kanal eller stab, og må spørre oss om hva vi kunne gjort annerledes, men det er ikke sikkert mer tid eller penger hadde vært til hjelp, sier serieskaperen.

- Beinhardt marked

Shuuto har også laget TV3-serien «Elven», som slo mye bedre an, og Berggren tror de rett og slett ble for selvsikre.

- Det er beinhardt i en sånn sjanger, og vi ble litt for «cocky». «Elven» gikk bra etter hvert og ble solgt til utlandet, men vi klarte ikke det samme denne gangen, innenfor det budsjettet og den korte fristen vi hadde. Det er en ny tid nå som krever enormt mye av serieskapere. Det har ikke vi klart og kan ikke skylde på noen, sier han.

- Vi er besatt av å knekke koder innenfor å lage billigere tv-innhold, men vi må legge lista mye høyere framover. Det er uansett synd å skuffe folk. Nå ser vi framover, sier Berggren.

Dårlige anmeldelser

Til tross for flere anerkjente skuespillere på rollelista fikk «Rekyl» en trang fødsel fra start, og verken anmeldelser eller seertall har vært særlig gode.

- Noen ganger ser du en tv-serie og begynner å lure på hva som har skjedd på veien fra idé til klipperom, skrev tv-anmelder i Dagbladet Marie L. Kleve og trillet terningkast to.

- Ny tv-serie er et skikkelig bomskudd, skrev Dagsavisen og vurderte Rekyl til samme terningkast.

For få seere

VG og Aftenposten ga begge serien en treer.

- Trenger åpenbart tid for å bli mer enn en uengasjerende norsk krimserie, vurderte Aftenposten-anmelder Asbjørn Slettemark.

Ifølge Kampanje så bare 56 000 seere premiereepisoden av «Rekyl», da den ble sendt på lineær-tv. Reprisen ble sett av 7000 på lineær-tv og per 17. april strømmet av 4000 på Viafree.

Det holdt altså ikke for TV3, men «Rekyl» har allerede lykkes med å bygge seg opp en følgerskare, og en rekke fans av serien kritiserer TV 3 for avgjørelsen på Facebook-sidene til kanalen.

- Det er leit å skuffe dem som vil følge med på vanlig tv, men det er vanlig å flytte programmer på denne måten, sier Vee Hanum i TV3.

Krimserie fra Oslos underverden

TV 3 skriver følgende om handlingen i den åtte episoder lange serien «Rekyl»:

«En krimserie fra Oslos underverden, inspirert av virkelige saker, om en gjeng kriminelle som mener politiet stakk av med penger og dop i en enorm razzia. Nå vil de bevise at politiet er korrupt, få tilbake pengene og kvitte seg med den enorme gjelden de har til et syndikat langt verre enn dem selv.»

Skuespillere Odin Waage, Silje Torp, Petronella Barker, Inga Ibsdottir Lillaas, Jesper Malm, Duc Mai-The og Kyrre Hellum er blant dem som har roller i serien.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media