TV-avskjed blir Big Business

I går kveld innkasserte

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Sparket på direkten

I pinsehelga får Pål Trælvik (42) endelig beskjed om at han er uønsket som direktør i TVNorge. Det kan bli en lukrativ avskjed fra norsk TVs største pengesluk. Trælvik kan få med seg 20 millioner kroner fra kanalen som snart må ut for å hente mer penger.

Flere strategiske feiltrinn førte til at styrelederen ikke ville ha Trælvik i TVNorges sjefsstol. «Big Brother»-vinneren fikk 1 million kroner i belønning for sine 100 dager på skjermen.

«Big Brother»-direktøren, Pål Trælvik, kan komme til å sitte igjen med formidable 20 millioner kroner for sine fire år bak skjermen.

- NOEN SLUTTPAKKE er ikke forhandlet ennå. Jeg skal treffe styreformann Markus Tellenbach søndag eller mandag. Trolig i Milano eller Zürich. Der skal vi nok bli enige, mener TV-direktøren, som holder døra åpen for andre Scandinavian Broadcast Systems-oppdrag (SBS).

Etter det Dagbladet erfarer, betyr oppsigelsen at eierne SBS og TV2 er forberedt på å betale to årslønner som plaster på såret til Trælvik. Det betyr at han i første omgang får vel fem millioner kroner.

I tillegg har han en lukrativ opsjonsavtale der han kan kjøpe 35000 SBS-aksjer til 13 dollar pr. stk. Her kan Trælvik håve inn ytterligere 15 millioner kroner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer