Tv-blanding som lukter svidd

Når Nils og Ronny tar av, lukter det svidd gummi. Nå har tv-duoen kjøpt seg tre nye biler for å lage tv-cocktail på NRK 1. Torsdag 4. januar er de igang igjen.

Nyankomne minusgrader gjør morgenen vanskelig for Nils Henrik Wærstad. Og det er ikke bare bihulene som har slått seg vrange. Verre er det at den røde Mercury Cougar fra 1971 ikke vil starte før etter fem minutters iherdig innsats. Men når den først er igang, da brummer det så høyt at handlende osloborgere på Karl Johan rystes, bokstavelig talt.

- Intet finansielt sjakktrekk. Dette er ikke bilen for pendlere. Fem-seks liter på mila er ikke uvanlig, gliser Wærstad fornøyd.

Rådyrt billøp

Rystet ble de også i Ådalen utenfor Hønefoss da Nils Henrik Wærstad og Ronny Kristoffersen stilte opp for å kjøre bilcross med en tipp topp Mercedes 500 SEL. Dyrere bil har aldri satt sine hjul på en bilcrossbane her til lands.

- Det var morsomt - og det gikk fort ... sier Ronny Kristoffersen til Dagbladet.

I billøpet ender bilen med ødelagt understell. Seinere skal det gå hardt utover tv-duoens øvrige bilpark - innkjøpt for anledningen. Mercuryen får prøvd seg som terrengbil, mens en annen vrakes i et ublidt møte med en av forsvarets panservogner. Pengene får føtter å gå på også når guttene drar til Moskva for å prøve seg i vektløs tilstand!

Sitter i bringa

- Det blir nok ikke de billigste innslagene i rikskringkastingens historie, nei. Men det blir bra tv av det. Vi ønsker å formidle et møte med folk, et møte som sitter i bringa, forteller Ronny Kristoffersen og oppsummerer tanken bak «TV-Cocktail»

- Vi har laget en serie om et annerledes bygdeperspektiv. Vi har dratt ut til Bygde-Norge og møtt folk som bidrar til at vi kan fortelle en historie. Det er på en måte sju kortfilmer. Vi tar folkene på alvor og ønsker på ingen måte å drite dem ut. Filmene «1732 Høtten» og «Cellofan» har karakterer som består av hel- og halvtullinger. Denne bygdeframstillingen ønsket vi å fjerne oss fra, sier Nils og Ronny.

Tv-duoen har tidligere servert både «Walkabout», fotball-VM-moro og dokumentarfilmer på NRK og TV 2 _ med stort hell.

Vektløs

«TV-Cocktail» går over sju episoder, med alt fra råkjøring i Ådalen til vietnamesisk bryllup i Brumunddal, elgjakt med damer i Storelvdal, sirkusliv på Vestlandet, NATO-øvelse i Nord-Norge og Høstutstillingen. Samt elleville reiser til USA og Russland - både i tung og vektløs tilstand.

- Humør, drøm, overraskelse, god følelse og ettertanke er blandingen vi prøver å få med i serien. Det går en sammenhengende historie gjennom alle programmene, sier Ronny, som påpeker at de tviholder på å bruke teknikken med håndholdte kamera.

Også i NRK er det forventninger til duetten, som har flere nye prosjekter på blokka. Kanskje blir det mer «Walkabout» etter «TV-Cocktail».

STARTKLARE: - Det har vært en fornøyelse å se pengene flagre avgårde, sier Nils Henrik Wærstad (t.h.). Sammen med Ronny Kristoffersen har han laget sju nye «TV-Cocktail» for NRK.