TV-Butikken Norge konkurs

Mulig annonsetekst: 700 femdelers kjelesett med lokk, 450 maleruller, 490 vannfilter og 150 videofilmer med Pippi, Emil og russiske bjørner selges billig. Kontakt Knut Bjørnsen.


FULL AV PLANER: -Det er lite vi kan gjøre når teknikken ikke klaffer, sier Knut Bjørnsen, her fotografert da han var med i TV-torget.

Det, og noen bord, hyller og annet kontorutstyr, er alt som er igjen av superfiaskoen TV-Butikken Norge. Hva disse varene er verd er foreløpig ikke avklart, men i sakspapirene til skifteretten går det fram at verdien trolig er vesentlig lavere enn opprinnelig kostpris.

Seksten og et halvt minutt tok det for dommer Hilde Gaarder å behandle konkursboet. Da hadde bobestyreren, advokat Ståle Sommernes, rukket å fortelle at TV-Butikken har 15 millioner kroner i gjeld, mens de har omsatt for bare 300000 kroner.

Julesalget spolert

6. oktober 1995 gikk startskuddet på TV2 for TV-Torget, forløperen til TV-Butikken Norge. TV-Torget gikk på lufta en halvtime før og etter TV2s ordinære sendinger. Medieforvaltningen satte foten ned, så Bjørnsen og produktene hans ble innlemmet i vanlige reklameblokker mellom programmene.

En del av menneskene bak TV-Torget ønsket å etablere en egen shopping-kanal, så Knut Bjørnsen og flere andre nøkkelmenn forlot TV-Torget og dannet TV-Butikken Norge. Den ble stiftet i august 1997 og skulle på lufta fra 4. oktober samme år. Men utstyret som skulle sende TV-bildene fra Luxemburg, fungerte ikke opp mot Telenors satellitt. Dermed var Bjørnsen på lufta bare en kort periode i desember 1997 og noen dager på nyåret. Hele julesalget ble spolert, selskapet omsatte for bare 300000 kroner.

Konkurs

De ble begjært konkurs 21. september 1998 av en ansatt. Konkursen ble åpnet den 4. november 1998.
TV-Butikken Norges morselskap holder til i Luxemburg. Det heter Scandinavian Network Group Holding SA og eier alle aksjene i TV-Butikken. Selskapet har norske styremedlemmer, deriblant Morten Strandskogen, som er mannen bak forretningsideen.

TV-Butikken skylder selskapet 13 millioner kroner. I tillegg er det også kommet krav om utbetaling av lønn til mellom ti og tolv av de ansatte.