Tv-drama for Rossiné

BERGEN (Dagbladet): Hans Rossiné (40) holder sitt løfte om å slutte som teateranmelder etter ti år i Dagbladet. I går ble han ansatt som programsjef i NRKs dramaavdeling.

- Jeg gleder meg som et barn til å innta en ny rolle, sier han. Rossiné er i Bergen for å anmelde Luigi Pirandellos «Seks personer søker en forfatter» og «Hvem er Earnest» av Oscar Wilde. Han vet ennå ikke når han skriver sin siste anmeldelse for Dagbladet.

NRK og avisledelsen må første finne ut når han får gå fra slakterens klær til å bli hoggestabbe.

Holder løfte

- Da jeg begynte i Dagbladet i 1991, sa jeg at ti år som teater-anmelder i avisa ville være bra for meg. Det løftet har jeg nå holdt. Sjefredaktør John Olav Egeland har fortalt meg at han ønsker en myk overgang. Avisa må skaffe en ny teateranmelder og det blir ikke enkelt. Vedkommende må kunne teater, være bevisst tabloidavisas krav og samtidig ha tyngde utad. Hvis noen spør meg om råd, vil jeg selvsagt gi det, sier Rossiné.

Han slutter ikke i Dagbladet med lett hjerte.

- Jeg har hatt stor frihet til å forme jobben og fått stor backing når det har stormet på det sterkeste. Jeg må forlate mange gode kolleger i en tid da avisa er på hogget, sier han.

Det er allerede ganske lenge siden han fikk den første telefonen fra et headhunterfirma som spurte om han kunne tenke seg jobben som programsjef i NRKs dramaavdeling etter Oddvar Bull Tuhus.

Ydmyk

- Jeg svarte med en gang at jeg var interessert.

Han går til sin nye jobb med ydmykhet.

- Det første jeg vil gjøre er å sette meg inn i prosjektene de har under arbeid og lytte til mange dyktige medarbeidere. Min holdning er at jeg skal stå på den linja NRK har tradisjon for, nemlig å produsere drama av lett og tyngre sjanger, fra såpe til mer seriøs dramatikk, men alt skal ha kvalitet.