Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«Bodyguard»

Tv-fenomenet gruste alle rekorder. Nå kommer det til Norge

Netflix har stemplet «Bodyguard» med en premieredato.

SUKSESS: Første episode av BBC-serien «Bodyguard» er sett av over ti millioner briter og omtales som «tiårets serie». Snart er serien tilgjengelig for norske Netflix-kunder. Video: BBC Vis mer Vis mer Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Netflix gjør dramaserien «Bodyguard» tilgjengelig for norske seere 24. oktober, skriver pressesjef Tessa Matchett i rettighetshaver ITV Studios til Dagbladet i en e-post.

Dagbladet skrev i starten av september at Netflix hadde sikret seg visningsrettighetene, men verken Netflix eller ITV ville på det tidspunktet bekrefte opplysningen.

For nysgjerrige nordmenn gjenstår det dermed å se om den sterkt hypede tv-serien lever opp til all hyllesten. Britene gikk i hvert fall mann av huse tilbake i august.

«Bodyguard» har fram til nå gått på BBC One, og første episode av serien slo alle rekorder. Den ble sett av 10,4 millioner briter, som er det høyeste lanseringsseertallet for en britisk tv-kanal det siste tiåret, melder ITV Studios.

Livvakten til maktkåt minister

Hovedrollen tilhører skuespiller Richard Madden, hittil best kjent som karakteren Robb Stark i «Game of Thrones». Han spiller livvakten David Budd, som jobber for en spesialgren innenfor London-politiet.

Oppdraget til den tidligere soldaten er å beskytte Englands ambisiøse og maktkåte innenriksminister, Julia Montague, spilt av Keeley Hawes. Skal vi tro traileren er Montague villig til å gå langt for å nå sine personlige mål om politisk innflytelse.

Hennes største trussel?

Mye av spenningen ligger i forholdet mellom dem to, ifølge serierapportene. Politikken som Montague står for, vekker avsky i Budd, som rives mellom oppdraget og egne verdier. Blant annet stemte kvinnen han i ytterste konsekvens må dø for, ja til å sende britiske soldater i krigen, noe veteranen Budd, som slåss i Afghanistan og pådro seg skader og posttraumatisk stresslidelse (PTSD), liker svært, svært dårlig.

«Han er ansvarlig for hennes sikkerhet, men er han egentlig hennes største trussel», spørres det kryptisk i serieomtalen.

«Bodyguard» er laget av manusforfatter og produsent Jed Mercurio, som også står bak serier som «Strike Back» og «Line of Duty», Keeley Hawes («Line of Duty») og Richard Madden («Game of Thrones»). Serien er produsert av britiske World Productions og ITV Studios.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!