Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

TV-helga er sikret med disse fire nye seriene

To thrillere, en dramaserie, og andre sesong av en komiserie, som alle åpner bra.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Trenger du noe nytt å se på tv? Vi vet selvsagt råd! Her er fire vidt forskjellige serier du kan strømme på nett-tv nå, og alle lover bra.

«The Chi» på HBO Nordic

NY SERIE: Her er traileren til den nye serien «The Chi». Video: Showtime / HBO Vis mer

Denne serien fra gata i Chicago har blitt kalt en optimistisk «The Wire». Og vel er sammenligningen naturlig, med dopmiljø, brutale oppvekstvilkår og politifolk med små ressurser. Men den åpner ikke særlig optimistisk. Samtidig er det tydelig fra første stund at her er det mange karakterer å bli glad i, og miksen av humor, varme og streetsmartness lover bra.

«Divorce» sesong to på HBO Nordic

NY SESONG: Andre sesong av HBO-serien «Divorce» er klar. Video: HBO Vis mer

Sarah Jessica Parker er tilbake som frustrert og nå nyskilt tobarnsmor, i andre sesong av denne småsvarte dramakomedien. Der første sesong handlet om veien til bruddet, dreier det seg nå om å bli vant til den nye og ikke ukompliserte tilværelsen, for henne og eksen (Thomas Hayden Church). Litt slapstick, men mye mer underholdende enn man skulle tro.

«Jamaica Inn» på HBO Nordic

TRAILER: Se traileren til den nye dramaserien fra BBC, som nå er tilgjengelig hos HBO Nordic. Video: BBC/HBO Vis mer Vis mer

Daphne du Maurier blir ofte nevnt som inspirasjonskilde for den nye bølgen av psykologiske thrillere. Nå kan du se en av «originalhistoriene» på tv, i form av denne miniserien basert på hennes roman fra 1936. Den dystre historien handler om spritsmugling og drap - og litt romantikk - på et avsidesliggende herberge i Cornwall. Og i hovedrollen finner vi en gammel kjenning fra «Downton Abbey», Jessica Brown Findlay.

«Counterpart» på Viaplay

TRAILER: Morten Tyldum har regissert første episode av den amerikanske sci fi-spionthrilleren "Counterpart". Video: VIAPLAY Vis mer

Dette er på mange måter en klassisk spionthriller, bygget på et paranormalt premiss: Det finnes en nesten nøyaktig kopi av vår verden i et parallellt univers. Hovedpersonen oppdager at han har jobbet i 30 år for firmaet som i all hemmelighet kontrollerer portalen mellom verdenene. Plutselig dukker hans andre jeg opp viser seg å være hemmelig agent, på jakt etter en morder som også har krysset grensa. JK. Simmons spiller dem begge med bravur, og jeg anmeldte serien til terningkast fem tidligere i uka. Det hele er mye mindre speisa enn det høres ut. Les hele anmeldelsen her.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!