Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

TV-høst med høy sigarføring

Bak enhver underholdningskjendis i NRK står det en dame. Tordis Aavatsmark er nemlig sjefen for NRKs underholdnings-A-lag. Og nå skal hun kapre helge-TV-en din.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TV2 har pengene, men det er NRK som har navnene - i hvert fall i høst. Alf Tande-Petersen , Ivar Dyrhaug , Hilde Hummelvoll , Petter Nome , Dan Børge Akerø , Tore Strømøy og Fredrik Skavlan . I høst kommer hele gjengen på NRK for å skaffe seg et skikkelig helgeforsprang til TV2.

En dame bak

Og bak det hele står underholdningsavdelingens sjef, Tordis Aavatsmark. For når du får kjendiser i kø på TV-en din i helgene, er det Tordis som bestemmer og trekker i trådene. Hun avgjør hvem av kjendisene som skal gjøre hva for NRK.

- Jeg synes vi har fått en solid høstmeny, sier Tordis Aavatsmark og kikker rundt på TV-høstens fremste kjendislag.

Prestisje

- Dette bør gi Kåre Valebrokk noe å tenke på. Vi klarer ikke å slå TV2 på lønninger, men det er fortsatt prestisje å jobbe for NRK.

- TV-krigen handler ikke om at enten TV2 eller NRK skal avgå ved døden. Når TV2 kommer på banen med lørdagsunderholdning etter nyttår skal det egentlig ikke være mulig for NRK å «holde fortet» hver eneste lørdag. Begge kanalene må tåle å gå på trynet innimellom. Egentlig er det på tide at TV2 kommer på banen i helgene, sier Dan Børge Akerø.

Han er på skjermen for fullt fra januar av, med nye runder med storsuksessen «Den store klassefesten» . Men allerede i oktober skal han lede NRKs cupfinaleshow .

Kjendismenyen

Dette får du fra A-kjendisene i høst: Ivar Dyrhaugs suksessprogram «Beat for beat - tone for tone» starter allerede fredag denne uka. Seinere i vinter kommer han med eget show fra Frelsesarmeens julekonsert og underholdningsavdelingens 40-årskavalkade på nyttårsaften. Petter Nome og Hilde Hummelvoll er sammen for første gang på TV-skjermen. Programmet heter «Åpent hus» og skal være familieunderholdning, med gjester i studio og reportasjer fra hele kloden.

Fredrik Skavlan er klar med fjerde runde med «Først & Sist» , mens Tande-P. overtar Hallvard Flatlands «Ditt livs sjanse» fra 6. oktober. Programmet skal gå fram til påske neste år.

Tore Strømøy er på sporet igjen. Uten sin berømte hockeysveis har han reist jorda rundt for å lage 11 programmer, med familiegjenforeninger som hovedtema.

- I programmet kan folk etterlyse venner og kjente direkte på lufta, sier Strømøy fornøyd.

A-LAGET: Hilde Hummelvoll, Petter Nome, Fredrik Skavlan, Rune Gokstad og Tore Strømøy utgjør hovedgruppa i Tordis Aavatsmarks (foran) A-stall. Nå skal de på banen i tur og orden.