TV-hyllest til kvinnen

NEW YORK (Dagbladet): Filmprodusenten John-John Bruseth (42) ønsket å få et enklere liv med det motsatte kjønn. Resultatet kan du se fra i kveld i dokumentarserien «Sang til moderne kvinner».

- Jeg har lenge vært fascinert av det faktum at kvinner og menn sier ja til hverandre, for så et halvt år seinere å skille seg. Det pirret min nysgjerrighet, og det ble til en dokumentaraktig serie om bevisste kvinner, moderne menn og den alternative livsstilen, sier Bruseth. Serien sendes på NRK2 seks onsdager framover, med start i kveld.

Gatesanger

Dagbladet møtte Bruseth i New York i fjor høst, da han nettopp var ferdig med tv-serien.

Da reiste han rundt sammen med Berlevåg Mannsangforening for å spille inn «Heftig og begeistret - På sangens vinger». Mellom slagene opptrådte firebarnsfaren fra Sunnmøre som gatesanger.

For fem år siden begynte Bruseth å lytte etter hva kvinner faktisk sier. Inntil da hadde han hørt hva de sa, men ikke fordøyd budskapet.

- Ikke i takt

- Jeg oppdaget raskt at vi menn går i utakt med kvinner, og derfor går det ofte så galt med forholdene, sier Bruseth, som etter «oppdagelsen» gjennomførte en omfattende spørreundersøkelse blant kvinner i alderen 27 til 62 år - i bygd og by. Undersøkelsen danner grunnlaget for tv-serien/filmen, og ut fra den plukket han ut de 13 kvinnene som hver på sin måte har gjort sine livsvalg. Han har fulgt kvinnene med kamera i over ett år.

«Sang til moderne kvinner», som også har materialisert seg i albumet «J.L. Seagull», er blitt en hyllest til moderne kvinner som har gjort selvstendige valg for hva de vil med livet sitt.

- Målet med serien er å inspirere kvinner - og også menn - til å følge sin «indre stemme», selv om de vil møte motbør fra omgivelsene, sier Bruseth. Han tror at menn vil ha mer utbytte av å se dokumentaren enn kvinner.

- Alt som kommer fram i dokumentaren er gammelt nytt for kvinner, men jeg tror de vil finne inspirasjon hos sine medsøstre.

NY SERIE: - Menn vil trolig ha mest utbytte av tv-serien «Sang til moderne kvinner», sier John-John Bruseth, vagabonden, maleren og filmprodusenten som i kveld er klar med første del av sin dokumentaraktige serie om moderne kvinner - og bevisste menn - på NRK2.