SINNATAGG: I tredje sesong av «Breaking Bad» kaster Walter White (til venstre) en pizza opp på sitt eget hustak. Virkelighetens huseiere har nå fått nok av at fans gjenskaper scenen, og har derfor bygd et gjerde rundt huset. Foto: NTB Scanpix
SINNATAGG: I tredje sesong av «Breaking Bad» kaster Walter White (til venstre) en pizza opp på sitt eget hustak. Virkelighetens huseiere har nå fått nok av at fans gjenskaper scenen, og har derfor bygd et gjerde rundt huset. Foto: NTB Scanpix Vis mer

«Breaking Bad»

TV-innspilling ble starten på et pizzamareritt: - Vi kan ikke forlate huset

Gjerder inn hjemmet i ren fortvilelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Har du noen gang vært så forbanna at du har kastet en pizza opp på ditt eget hustak?

Det har «Breaking Bad»-hovedpersonen Walter White (Bryan Cranston), som etter å ha blitt avvist av kona blir så forbanna at han like så godt kaster en hel pizza opp på taket - og kjører av gårde.

Scenen fra sesong tre er velkjent blant «Breaking Bad»-fans, og flere har gått så langt som å gjenskape scenen - til de virkelige huseiernes store irritasjon.

Har satt opp gjerde

BBC skriver at eierne har fått nok av å plukke pizzarester ned fra taket.

Derfor holder familien nå på å sette opp et nesten to meter høyt smijernsgjerde rundt huset i Albuquerque, New Mexico, for å holde fansen unna.

Den lokale nyhetskanalen KOB4 har intervjuet huseiernes datter, Joanne Quintana, som sier at hundrevis av fans i løpet av de siste årene har entret eiendommen uten tillatelse, tatt bilder og til og med prøvd å stjele steiner fra oppkjørselen som suvenirer fra serien.

- Vi kan ikke forlate huset. Når vi gjør det, skjer det alltid noe og det er helt vanvittig, sier hun til KOB4.

Men om det høye gjerdet faktisk vil hjelpe, er derimot usikkert. Familien har nemlig allerede kommet over personer som var i ferd med å klatre over konstruksjonen for å få tatt fanbildet sitt.

- Vi vil ikke gjerde oss selv inne. Vi blir låst inne. Vi har ikke gjort noe galt, sier Quintana.

Kjeftet på fansen

Dermed hjalp det lite at «Breaking Bad»-skaper Vince Gilligan for to år siden gikk ut og oppfordret fansen til å oppføre seg ordentlig overfor huseierne.

- Det er ingenting originalt, morsomt eller kult ved å kaste pizza på taket til denne kvinnen. Det har blitt gjort før, dere er ikke de første, sa han i 2015, ifølge Variety.

At fansen er villige til å gå langt for å få en del av «Breaking Bad»-universet, hersker det liten tvil om. Etter siste sesong i 2013 ble blant annet Walter Whites brukte truser auksjonert bort - for 60 000 kroner.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer