Mobil terapi: «Neste gang du ser en TV-serie med tilsynelatende perfekte og glade mennesker, så tenk at vedkommende nettopp kan ha stått på et jorde og hatt telefonterapi - og at mobilen til vedkommende kan være full av nymotens apper innen temaet psykiatri.» skriver Aina Stenersen.
Mobil terapi: «Neste gang du ser en TV-serie med tilsynelatende perfekte og glade mennesker, så tenk at vedkommende nettopp kan ha stått på et jorde og hatt telefonterapi - og at mobilen til vedkommende kan være full av nymotens apper innen temaet psykiatri.» skriver Aina Stenersen.Vis mer

Tv-innspilling med psykiater på mobilen

Neste gang du ser en TV-serie med tilsynelatende perfekte og glade mennesker, så tenk at vedkommende nettopp kan ha stått på et jorde og hatt telefonterapi.

Meninger

Jeg lever ikke et A4-liv, og trengte brukerbaserte løsninger innen spesialisthelsetjenesten. DPS’en min har alltid vært villige til å være veldig imøtekommende. I like It!

Jeg har vært med på «kjendisversjonen» av Trinny og Susannah, Underhuset på TV2, en rekke debattprogrammer på NRK, og på TV3s nyeste sesong av «Norges Styggeste rom». Våren 2012 var jeg med på realityserien «Gøy på Landet» på TVNorge. I ti uker reiste vi land og strand rundt, og spilte inn TV sånn ca. ti timer om dagen. Vi visste ikke hvor vi skulle, eller hva vi skulle gjøre, før vi sto midt oppi situasjonene, med flere kameraer i fleisen.

For meg var det veldig kronglete å måtte ha faste fysiske avtaler. Jeg var midt i behandling på DPS, og ville ikke stoppe den, og psykiateren min foreslo at vi skulle snakkes ukentlig på mobilen. En veldig kjekk løsning, som jeg var glad for. Så det endte med at jeg sto langt ute på jordene i Norges langstrakte land, og hadde terapi på mobilen hver uke. Sånn midt mellom bakker, kuer, sauer og berg et sted. Jeg var veldig åpen til innspillingslederne, og romvenninnen min visste at når jeg gikk ut om morgenene (hun var veldig glad for å sove litt videre), så var det tid for en profesjonell prat. For meg var det veldig viktig å være åpen om det, ellers sløste jeg med mye mental energi. Akkurat som apper på mobilen er en kjekk mobil løsning (likevel det er selvfølgelig litt individuelt hva som fungerer for den enkelte). Men for meg er appen «MinPlan» en favoritt; der ligger nummeret til Mental Helse sin Hjelpetelefon, nærmeste legevakt, og nummeret til Alarmtelefonen for barn og unge m.m. Mobilen bruker man hele tiden uansett, så det er fint å ha informasjon lett samlet tilgjengelig. Informasjonen som er der brukeren er, vinner.

Så neste gang du ser en TV-serie med tilsynelatende perfekte og glade mennesker, så tenk at vedkommende nettopp kan ha stått på et jorde og hatt telefonterapi - og at mobilen til vedkommende kan være full av nymotens apper innen temaet psykiatri. (Dessuten så er det vanlig å ha tilgang til en psykolog i større TV-produksjoner, så egentlig er alle i samme båt).