Tv-kamp på liv og død

I kveld blir det avgjort hvem som stikker av med premien i «71grader nord». I en meget dramatisk finalerunde på Nordkapp går det så hardt for seg at tv-teamet som skulle dekke begivenheten, brast i gråt.

På bare sokkelesten, utslitt og blodig kommer en av deltakerne vaklende inn på Nordkapplatået til vantro og sjokkerte turister, som har betalt dyrt for å se verdens nordligste fastlandsutsikt. I stedet blir de vitner til en knalltøff sluttduell i TVNorge-programmet som vises klokka 20.30 i kveld.

For tøft

- Det ble nok i tøffeste laget, og helt på grensen av hvor langt vi kan gå. Det viser også finaleopptakene, medgir TVNorges informasjonsdirektør Jens-Petter Gjelseth overfor Dagbladet.

Både serien og de sikkerhetsansvarlige for ferden gjennom Norge har måtte tåle kritikk, både fra tv-seere og deltakere, etter at det flere ganger har gått på livet og helsa løs. Reisen fra Lindesnes til Nordkapp ble en knalltøff affære.

Og mindre dramatisk blir ikke tv-avslutningen i kveld, der en av de tre finalistene velter i kajakk og såvidt kommer seg i land.

Krisemøte

Midtveis i serien forlangte deltakerne krisemøte for å gjøre de videre oppgavene lettere og tryggere. Flere fryktet for livet og helsa.

Og én etter én har deltakerne gråtende forlatt programmet, som har vært en seersuksess for TVNorge. I kveld er det slutt for «Robinsonekspedisjonen»s argeste konkurrent hva reality-tv angår.

Dermed blir det klart hvem som først klarer å stikke bilnøkkelen i tenningslåsen på vinnerbilen - taktikeren Trine Jørgensen fra Gjerdrum, seerfavoritten Njaal Reitan fra Stavanger eller outsideren Alexander Endsjø fra Trondheim.

En av dem faller av lasset underveis, mens den andre som kommer seg til Nordkapp vinner en tur for to til Singapore.