TV-kanal slår tilbake etter melding om at «Derrick» er bannlyst fra tysk tv for alltid

- Det var ikke det vi ble spurt om.

IKKE BANNLYST FORELØPIG:  Derrick er per nå fjernet fra tv-kanalen ZDF, som har rettighetene til serien, men ingen avgjørelse om evig fordømmelse er tatt. Her er detektiven i 1977.   Foto: EPA/ISTVAN BAJZAT FILE
IKKE BANNLYST FORELØPIG:  Derrick er per nå fjernet fra tv-kanalen ZDF, som har rettighetene til serien, men ingen avgjørelse om evig fordømmelse er tatt. Her er detektiven i 1977.   Foto: EPA/ISTVAN BAJZAT FILE Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den tyske avisa Bild skriver i dag at Derrick er bannlyst på tyske TV-skjermer for alltid.

Grunnen til at TV-serien, som ble spilt inn mellom 1974 og 1998, ikke vises på tysk TV, er hovedrolleinnehaver Horst Tapperts deltakelse i Waffen-SS under andre verdenskrig.

Bildt siterer en talsperson for den tyske kanalen ZDF på at «Derrick» aldri vil vises på tysk tv igjen.

Til Dagbladet forteller en pressetalskvinne at det ikke er planlagt noen ny utsendelse av serien i Tyskland, men at den ikke av den grunn er bannlyst for alltid av kanalen.

- Det har vi aldri sagt. Vi ble ikke spurt om «Derrick» aldri skulle vises igjen, så det har ikke blitt diskutert. Det vi sa, var at det per i dag ikke foreligger noen planer om å vise programmet i reprise.

Det er tre år siden ble det kjent at Tappert som 19-åring var del av Waffen-SS. Noe som var i seg selv grunn nok for ZDF til slutte å sende repriser av den populære detektiv-serien.

-Kult-serie

Ifølge Bild er det ikke klart nøyaktig hva som var Tapperts rolle i Waffen-SS, eller hva som var hans motivasjon for å bli en del av enheten som også blir kalt dødninghodene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer