TV-kanal stopper episode om universitetsdrap

«Bones» ble for nær virkeligheten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Mandag skjøt og drepte Cho Seung-Ho 32 lærere og elever ved Virginia Tech-universitetet. Det er den verste skolemassakren i amerikansk historie.

Nå skriver E! Online at den amerikanske tv-kanalen Fox ønsker å unngå en uheldig kobling mellom krimserien «Bones» og Virginia Tech-massakren, og har fjernet kveldens episode fra sendeskjemaet. Fox er bekymret for at handlingen i episoden, der det oppdages et skjelett av en basketballstjerne på et universitetsområde, kan virke støtende på seerne.

- Av hensyn til de pårørende følte vi at det var nødvendig å gjøre noen forandringer i kveldens tv-skjema, uttaler tv-kanalens talsmann til E! Online, som skriver at en reprise av en gammel «Bones»-episode vil bli vist som erstatning.

Det er ikke første gang Fox utsetter en tv-serie etter en alvorlig nyhetshendelse. For åtte år siden ble to episoder av «Buffy The Vampire Slayer» trukket tilbake etter Columbine-massakren i Colorado. Begge episodene inneholdt sekvenser der ungdomskolestudenter plukket opp våpen.

En av de to episodene var andre del av seriens sesong-finale, og etter massivt press fra Buffy-fansen endte tv-kanalen med å sende epsisoden to måneder etter den egentlig skulle ha vært vist.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer