Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

TV-kanal trekker Michael Jackson-episode etter at familien ble kvalm av skuespilleren

Gjør retrett.

TREKKES: Episoden som skulle handle om en angivelig biltur Michael Jackson, Marlon Brando og Elizabeth Taylor hadde sammen den 11. september i 2001. Rollevalget fikk Paris Jackson, den avdøde popstjernas datter, til å tordne. Video: Sky Arts Vis mer Vis mer

(Dagbladet): Det første klippet fra den satiriske antalogiserien «Urban Myths», hvor skuespiller Joseph Fiennes gestalter rollen som Michael Jackson, ble sluppet denne uka.

Episoden som inkluderte popstjerna skulle sendes på Sky Arts i april.

Men tv-kanalen har nå valgt å trekke den på grunn av den knallharde kritikken som har kommet i kjølvannet av at de valgte den hvite skuespilleren Joseph Fiennes til å spille afroamerikanske Michael Jackson.

TORDNET: Paris Jackson. Foto: NTB Scanpix
TORDNET: Paris Jackson. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Riktig avgjørelse

TV-kanalen sendte i dag ut en pressemelding, gjengitt av The Guardian, hvor de redegjør for valget om å likevel ikke sende episoden.

- Sky har ikke for vane å trekke programmer, men vi føler at det er den riktige avgjørelsen å ta, skriver de.

I klippet som ble sluppet i går kunne man se Fiennes i rollen som Michael Jackson, med hvit sminke og svart hatt, i en habitt som likså gjerne kunne befunnet seg i klesskapet til Willy Wonka.

- Jeg er så vanvittig fornærmet av det, noe jeg regner med at mange andre også er. Det får meg ærlig talt til å ville spy, skrev Michael Jacksons datter, Paris, på Twitter.

Episoden handler om en angivelig biltur Michael Jackson, Marlon Brando og Elizabeth Taylor hadde sammen den 11. september i 2001.

Jackson skal ha invitert Hollywood-størrelsene med på konsert, og så skal de tre sammen ha rømt fra New York og satt kursen mot California etter terrorangrepet.

- Jeg synes det er helt fjernt! Jeg er sikker på at Michael ville vært mot at en hvit person skal spille ham. Han var en stolt svart mann, har Omer Bhatti, den norskpakistanske artisten som er kjent for sitt nære vennskap med Michael Jackson, sagt til Dagbladet.

DØD: Michael Jackson. Foto: NTB Scanpix
DØD: Michael Jackson. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Kjente personer

Bhatti sier at denne bilturen aldri har funnet sted.

- Michael var ikke sammen med Elizabeth Taylor og Marlon Brando den dagen. Jeg kan bekrefte at den bilturen har aldri skjedd. Det er helt «off», sa Bhatti.

Det ser imidlertid ikke ut til at det er meningen at serien skal legge seg helt opp mot virkelige hendelser, i og med at serien heter «Urban Myths» og benytter seg av slagordet «True....ish stories». Resten av serien har premiere 17. januar på Sky Arts.

Blant personene som ellers blir portrettert, finner man blant andre Eddie Marsan som Bob Dylan og Iwan Rheon som Adolf Hitler.

Aksjon

Engelske Joseph Fiennes, som kanskje er mest kjent for sin rolle i filmen «Shakespeare In Love», har forsvart rollen som Michael Jackson med å si at hans hudfarge er nærmere popstjernas.

En annen nordmann som har vært provosert over skuespillervalget, er Nosizwe Baqwa. Hun startet en Facebook-aksjon mot skuespillervalget.

Baqwa er søster av «Madcon»-medlem Tshawe, og har i mange år jobbet som artist. Til Dagbladet har hun forklart frustrasjonen hun opplevde da hun så at Fiennes var blitt besatt i rollen om Jackson.

Det resulterte i Facebook-siden «We who do not want Joseph Fiennes to play Michael Jackson».

- Jeg er rett og slett opprørt. Det var et lite sensitivt valg. Man fjerner Michaels historie og erstatter det med noe annet. Her er det et behov for politisk sensitivitet, sa Baqwa.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling