Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

TV-kanalen mistet seere. Løsningen: lettkledde nyhetsopplesere

- Jeg angrer ikke på noe.

KRITISERES: Nyhetssendingene til den albanske TV-kanalen Zjarr TV har møtt kritikk, etter at nyhetsoppleserne begynte å kle av seg i et forsøk på å tiltrekke seg flere seere. Endringene har imidlertid ført til en massiv økning i kanalens seertall. Bildet viser 24 år gamle Greta Hoxhaj fra en nyhetssending 14. januar i år. Foto: AFP / NTB Scanpix
KRITISERES: Nyhetssendingene til den albanske TV-kanalen Zjarr TV har møtt kritikk, etter at nyhetsoppleserne begynte å kle av seg i et forsøk på å tiltrekke seg flere seere. Endringene har imidlertid ført til en massiv økning i kanalens seertall. Bildet viser 24 år gamle Greta Hoxhaj fra en nyhetssending 14. januar i år. Foto: AFP / NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Den albanske TV-kanalen Zjarr TV slet med lave seertall og tøff konkurranse fra andre kanaler. Løsningen ble å ansette kvinnelige nyhetsankere som ikke er redd for å kle av seg på skjermen.

- I Albania, hvor nyhetene manipuleres av politiske krefter, trenger publikum noen som vil presentere nyhetene som de er - nakne, sier Ismet Drishti, eieren av TV-kanalen, til nyhetsbyrået AFP

- Vi selger ikke sex Det var i fjor Zjar TV bestemte seg for å teste ut nysgjerrigheten til TV-titterne. Kanalens nyansatte nyhetsankere presenterer nyhetene i åpne dressjakker, uten noe under. Seertallene har siden skutt i været.

- Vi selger ikke sex, vi fremfører nyhetene som de er. Det er både symbolsk og god publisitet, sier Drishti, som også har planer om å lansere tilsvarende tilbud på engelsk og fransk. 

En av kvinnene som stiller opp halvnaken foran kameraene er 24 år gamle Greta Hoxhaj. Hun forteller at hun jobbet hardt i fem år for lokal-TV uten å bli oppdaget. Det var først da hun tok av seg BH-en at folk begynte å legge merke til henne. 

- Jeg angrer ikke på noe som helst. I løpet av tre måneder ble jeg en stjerne, sier hun til nyhetsbyrået. 

Kledde av seg på jobbintervju Hoxhaj, som studerer jus og psykologien når hun ikke jobber, ser ikke noen utfordringer med jobben. Kanalen har likevel blitt møtt med kritikk i sosiale medier i Albania. «Det er patetisk å ha akseptert dette bare for å være på skjermen», skriver en av kritikerne. En annen mener opptredenen er motbydelig kjønnsdiskriminerende. 

Kanalen fikk oppmerksomhet i fjor høst da det ble kjent at 21 år gamle Enki Bracaj fikk jobb for kanalen etter å ha kledd av seg i forbindelse med jobbintervjuet. 

Med unntak av kritisike stemmer på nettet, har kanalen ikke hørt noe fra journalistforeninger eller feminist-organisasjoner i landet.

BARE PÅ TV: Greta Hoxhaj (24) forteller at hun går fullt påkledd når hun ikke er på TV. Foto: AFP / Gent Shkullaku
BARE PÅ TV: Greta Hoxhaj (24) forteller at hun går fullt påkledd når hun ikke er på TV. Foto: AFP / Gent Shkullaku Vis mer