TV-kjendis erkjenner å ha slått og sparket to politibetjenter

- Jeg måtte bære henne på skuldra inn i politibilen, forklarte politibetjent i retten.

FORSVARER: Annette Barlinn forsvarer en kvinnelig TV-kjendis, kjent fra flere store, norske TV-serier, når hun står tiltalt for vold mot offentlig tjenestemann. Foto: Jonas Pettersen
FORSVARER: Annette Barlinn forsvarer en kvinnelig TV-kjendis, kjent fra flere store, norske TV-serier, når hun står tiltalt for vold mot offentlig tjenestemann. Foto: Jonas PettersenVis mer

OSLO TINGRETT (Dagbladet): En kvinnelig, norsk TV-kjendis møtte i Oslo tingrett i dag, tiltalt for vold mot offentlig tjenestemann.

Hun erkjenner straffskyld, men sa i tingretten at hun ikke husker å ha begått handlingene hun står tiltalt for.

Den 13. april i år ble politiet tilkalt til en adresse på Oslo vest etter en krangel mellom den tiltalte og hennes mor. De hadde da vært ute og spist middag og drukket alkohol, og etter hvert dratt hjem til morens leilighet. 

Ble båret i politibilen Den mannlige politibetjenten som ble tilkalt til leiligheten forklarte i retten at TV-kjendisen hadde slått, dyttet, sparket og forsøkt å kaste et stort bilde på ham. Tiltalte hadde også kalt ham for «pikk» og «drittsekk».

Også den kvinnelige politibetjenten ble sparket av TV-kjendisen.

- Da vi på grunn av oppførselen hennes skulle ta henne med til sentralarresten, nektet hun å gå selv. Jeg måtte bære henne på skuldra inn i politibilen som sto utenfor, mens hun hylte og skreik, fortalte politimannen.

Kvinnen har hatt sentrale roller i flere kjente, norske TV-serier. 

TV-kjendisens forvarer Annette Barlinn viste i retten fram en video som viste hva som så skjedde i sentralarresten, hvor tiltalte også sparket en arrestforvarer.

Videoen viser blant annet at TV-kjendisen framstår som tydelig beruset. Hun blir også påsatt en såkalt spyttehette.

- Hun spyttet rundt seg, før hun sparket meg i leggen, forklarte arrestforvareren.

Forsvareren mener at videoen viser at volden TV-kjendisen står tiltalt for var av nedre sjikt av det som defineres som vold.

Husker ingenting TV-kjendisen forklarte at hun ikke husker noe av det som skjedde fra tidspunktet hun og moren var ute på middag og til hun våknet på cella dagen etterpå. Ifølge hennes egne beregninger hadde hun drukket mellom seks og åtte enheter øl, cava, hvitvin og irish coffee.

Tiltalte ba i retten om unnskyldning overfor de to politibetjentene og arrestforvareren. 

Dette er tredje gang hun står tiltalt for vold mot politiet, og er domfelt for de to tidligere tilfellene. Aktor la derfor ned påstad om 30 dagers ubetinget fengsel. Forsvarer Barlinn mente på sin side at samfunnsstraff måtte vurderes.

I retten sa tiltalte at hun håper at hun slipper ubetinget fengselsstraff, fordi det vil ødelegge for hennes nylig påbegynte høyere utdannelse.

- Det skal aldri skje igjen, bedyret TV-kjendisen.