TV-kjendis slutter på dagen i NRK

Håkon Haugsbø ferdig i «Brennpunkt».

TIL KIRKENS NØDHJELP: Etter 21 år i NRK slutter jounalist Håkon Haugsbø og blir kommunikasjonssjef i Kirkens Nødhjelp.
Foto: Agnete Brun
TIL KIRKENS NØDHJELP: Etter 21 år i NRK slutter jounalist Håkon Haugsbø og blir kommunikasjonssjef i Kirkens Nødhjelp. Foto: Agnete BrunVis mer

(Dagbladet): Håkon Haugsbø (40 neste måned) slutter i NRK etter å ha vært knyttet til tv-huset på Marienlyst i 21 år.

- Ikke gunstig for NRK - Jeg hopper av  «Brennpunkt» i fart, sier han til Dagbladet.

Han medgir at det ikke er det mest gunstige tidspunktet å hoppe av - sett fra NRKs synspunkt.

- «Brennpunkt»-sendingene starter 1. oktober, sier Haugsbø.

Begynner 1. november - Jeg har vært i NRK-systemet i mer enn halve livet, sier den profilerte gravejournalisten til Dagbladet.

1. november begynner han som kommunikasjonssjef i Kirkens Nødhjelp (KN).

- Jeg går fra å ha en gravejobb i NRK til å spre informasjon om veldedighet og Kirkens Nødhjelps arbeid og prosjekter, sier Haugsbø.

- Ingen dramatikk Håkon Haugsbø søkte først NRK om permisjon, men fikk ikke innvilget dette - grunnet strenge regler for hva medarbeiderne kan gjøre ved siden av å være ansatt.

- Ingen dramatikk i dette, men å jobbe for KN har jeg virkelig lyst til, sier Haugsbø.

- Jeg opplyste mine «Brennpunkt»-kolleger om dette mandag. Nå gjenstår det bare å rydde pulten, sier Haugsbø, som får lønn fra NRK ut oktober.

Tv-aksjonen 2014 Neste års Tv-aksjon i NRK er i samarbeid med Kirkens Nødhjelp, der målet er å samle inn penger til vannforsyning for fattige under parolen «Vann til en million».

- Jeg har to ganger tidligere vært programleder for Tv-aksjonen på NRK. Nå blir jeg med igjen, men på den andre siden, sier Haugsbø.

- Kirkens Nødhjelp nyter stor respekt for sin innsats, og har høy troverdighet i sitt politiske arbeid for å skape endring for verdens fattige og krigsherjede. Det er ærefullt å bli plukket ut til et sånt lag.

- En viktig stilling Kirkens Nødhjelp sier de er veldig glad for å få en kommunikasjonssjef med bred erfaring og et stort nettverk.

INFORMERTE KOLLEGER: Her er Håkon Haugsbø sammen med NRK-ansatte under en streik i 2006.       

Foto: Kristian Ridder-Nielsen
INFORMERTE KOLLEGER: Her er Håkon Haugsbø sammen med NRK-ansatte under en streik i 2006. Foto: Kristian Ridder-Nielsen Vis mer

- Han skal inn i en viktig stilling for Kirkens Nødhjelp og for alle de menneskene vi jobber med og for.

- Vi gleder oss til å kunne synliggjøre enda mer av det viktige arbeidet vi gjør ute i verden, sier generalsekretær Anne-Marie Helland i Kirkens Nødhjelp.

Håkon Haugsbø  går inn i en nyopprettet stilling som kommunikasjonssjef. 150 jobber i KN i Norge, på verdensbasis har organisasjonen 1000 ansatte.

TO TV-AKSJONER: Håkon Haugsbø har ledet to Tv-aksjoner, her fra «Hjerterom»-aksjonen i 2004 sammen med Gry Blekastad Almås. 

Foto: Anders Grønneberg
TO TV-AKSJONER: Håkon Haugsbø har ledet to Tv-aksjoner, her fra «Hjerterom»-aksjonen i 2004 sammen med Gry Blekastad Almås. Foto: Anders Grønneberg Vis mer