Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

TV-kråker på seerjakt

Nyttårsaften bestemte begravelsesagenten Per Martin Tanggaard (27) seg for en ting: I år 2002 skal jeg ta bedre vare på de sjansene jeg får. Nå jakter han på 500 000 kroner fra TV3.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TV-kanalens ledelse trenger minst en halv million seere for å berge økonomien. Det blir en tøff TV-vår.

Feil fyring

TV3 har lagt et elendig TV-år bak seg. Seerne har gått til konkurrentene. Reklamekronene likeså.

Dersom ikke «Kråkeslottet» bringer dem tilbake vil millionsatsningen bokstavelig talt være å fyre for kråkene.

Mens januarregnet drypper over Svartebukta i Bærum kikker Per Martin Tanggaard og hans 12 reality-TV-konkurrenter seg rundt. Blikket lander på det som skal bli deres hjem i opptil 12 uker framover: Kråkeslottet.

Den gamle 88 år gamle herskapsvillaen på Lysaker har brukt de siste 30 åra til å forfalle. Nå får 13 deltakere i realityserien «Kråkeslottet» tre måneder på å pusse det opp - så godt det lar seg gjøre.

Badebukse

- Jeg liker at det skjer noe rundt meg. At det er spenning og liv, sier Per Martin Tanggaard, som til daglig livnærer seg som gravferdskonsulent. Nå er det forhåpentligvis 12 ukers pause fra begravelser til fordel for jakten på en halv million kroner.

- Jeg har pakket meg utstyr til å være her lenge. Alt fra gitar til badebukse. Får jeg henge med lenge, er det vår før det er finale. Kanskje muligheter til et vårbad i sjøen, ler Tanggaard, som har fulgt med på de siste åras realitydebatt i Norge.

- «Robinsonekspedisjonen» og «71 grader nord» passer for meg. Ikke «Big Brother». 100 dager i en sofa hadde blitt for kjedelig, sier Tanggaard.

KLAR TIL INNSATS: - Vi har ingen strategi klar ennå. Men det kommer, sier Desiree Hafstad (34) fra Bergen, Didrik William Skui (26) fra Brevik og Renato Manzi (49) fra Oslo.
FLYTTELASS: - Jeg trodde alle hadde med like mye bagasje som meg. Men jeg har nok det største flyttelasset, innrømmer Per Martin Tanggaard.
Hele Norges coronakart