<strong>NØDHJELP:</strong> Ylvis leide tirsdag kveld en storskjerm og viste programmer på Youngstorget i Oslo for å hjelpe dem som er rammet av konflikten med Telenor og Canal Digital. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
NØDHJELP: Ylvis leide tirsdag kveld en storskjerm og viste programmer på Youngstorget i Oslo for å hjelpe dem som er rammet av konflikten med Telenor og Canal Digital. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer

TV-krigen gir vekst for konkurrerende tjenester

Striden mellom Canal Digital og Discovery har ført til kraftig vekst for Riks-TV og for Discoverys strømmetjeneste DPlay.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Natt til mandag gikk Discoverys kanaler i svart hos Canal Digital-kunder, etter at de to selskapene ikke ble enige om en ny avtale.

Nå opplever konkurrerende tjenester en strøm av kunder som ønsker å se Discovery-kanaler som Max, TVNorge og Eurosport, skriver VG.

Mange har nå kjøpt abonnement hos Discoverys strømmetjeneste DPlay for å kunne se blant annet «Ylvis» og «4-stjerners middag».

- Vi har fått 20- 30 prosent nye brukere i løpet av to døgn. Det er langt over forventning, sier Bernhard Steen, direktør for multimedia og teknologi i Discovery Norge. Han kan imidlertid ikke gi konkrete tall på hvor mange dette er.

Canal Digitals konkurrent, Riks-TV, opplever også stor pågang fra nye kunder.

- Mandag tidoblet rikspakke-salget seg i forhold til en vanlig dag. Det har vært nesten like stor pågang tirsdag, men vi hadde bedre kontroll over situasjonen, sier Jens-Petter Gjelseth, informasjonssjef i Riks-TV til VG.

Samtidig melder forbrukerombudet om en rekke henvendelser fra folk som ønsker å skifte leverandør.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer