«House of the Dragon: Kong Viserys sykdom»

Tv-lege avkrefter spekulasjon

Fans mener de har funnet ut hva som feiler kong Visery. Tv-lege avkrefter det.

SYK: Kong Visery har et sår på ryggen som ikke vil gro. Dette har skapt spekulasjoner blant fansen. Foto: Ollie Upton / HBO
SYK: Kong Visery har et sår på ryggen som ikke vil gro. Dette har skapt spekulasjoner blant fansen. Foto: Ollie Upton / HBO Vis mer
Publisert

Det har blitt sluppet fire episoder av den populære serien «House of the Dragon», og fans diskuterer serien heftig på sosiale medier.

Det er ikke uvanlig at blodfans av en serie trekker sine egne konklusjoner, deler sine tanker eller diskuterer hva enkelte scener egentlig betyr.

Nå tror «House of the Dragon»-fans at de har funnet ut hva som feiler kong Viserys – og at det er en ekte sykdom.

Nekter å gro

Siden serien dreier seg om hvem som skal arve tronen, er det ikke utenkelig at kong Viserys, spilt av Paddy Considine, kommer til å dø.

Allerede i første episode av «House of the Dragon» er det frampek på at kongen er syk. Kongen får undersøkt et sår han har på ryggen, og det blir sagt at det er et sår som nekter å gro.

The Independent skriver at fans har spekulert på om det kunne være en oppdiktet sykdom som heter «Dragon pox», men får ikke det samtidig ikke helt til å stemme. Avisa skriver at «Dragon pox» er veldig smittsom, men kongens sykdom ser ikke ut til å være det.

Ifølge avisa mener nå fans at de kanskje har funnes svaret, og de tror sykdommen kongen lider av er «nekrotiserende bløtdelsinfeksjon» eller det som kalles kjøttetende bakterier på folkemunne.

I serien lever kong Viserys med såret i flere år.

TABBE: I tredje episoden av HBO-serien «House of the Dragon» fikk observante seere øye på noe som ikke skulle være der. Video: HBO Max / «House of the Dragon» Vis mer

Må handle raskt

Elisabeth Holmboe har vært en av legene som har vært å se i NRK-programmet «Hva feiler det deg?». Hun har ikke sett «House of the Dragon», men sier at det er helt uaktuelt at det kan være nekrotiserende bløtdelsinfeksjon kongen lider av.

- Får man det, dør man i løpet av dager eller kort tid, hvis man ikke handler raskt, sier hun til Dagbladet.

Hun forteller at hvis en pasient har lider av kjøttetende bakterier, er eneste utvei å operere.

- Og da må pasienten opereres raskt, sier Holmboe.

EKSPERT: Lege Elisabeth Holmboe sier det er vanskelig å vite hva kong Viserys lider av. Foto: privat.
EKSPERT: Lege Elisabeth Holmboe sier det er vanskelig å vite hva kong Viserys lider av. Foto: privat. Vis mer

- Risikerer å miste kroppsdeler

Hun forteller at for å avdekke om en pasient har fått nekrotiserende bakterier i vevet, må legene åpne opp og se og kjenne, for så å ta prøver for å se hva slags bakterier som vokser der.

Holmboe forklarer det hele som en forråtningsprosess, og sier at dersom det finnes nekrotiserende bakterier i vevet, må legene skjære bort området med dødt vev.

- Deretter går de inn igjen og opererer på nytt etter noen timer eller neste dag, for å forsikre seg om at man har fått fjernet alt som var infisert, sier hun og legger til:

- Man risikerer å miste kroppsdeler.

Legen sier det er vanskelig å vite hva kongen lider av, men påpeker at i tida før antibiotika, kunne man ikke gjøre noe hvis et sår var infisert. I dag kan også folk være resistent mot antibiotika, og dermed kan et lite sår få fatale konsekvenser.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer