TV-program basert på Dagbladet-idé vant prestisjepris i USA

«Datoen» fikk World Gold Medal i TV.

FRA TEKST TIL TV:NRKs: «Datoen» er basert på en reportasje fra Dagbladet Magasinet som sto på trykk i 2011. Foto: Agnete Brun / Dagbladet
FRA TEKST TIL TV:NRKs: «Datoen» er basert på en reportasje fra Dagbladet Magasinet som sto på trykk i 2011. Foto: Agnete Brun / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Folka bak TV-programmet «Datoen» — «Born On» som den heter på engelsk - mottok i dag prisen Gold World Medal for beste format i kategorien TV, dokumentar- og informasjonsprogram innen samfunn og historie under New York Festivals World?s best TV & Films for 2016.

- Det er skikkelig stas at «Datoen» har vunnet denne store internasjonale prisen i USA, etter at serien har fått bemerkelsesverdig mye oppmerksomhet i utlandet. Da vi startet å jobbe med «Datoen», håpet vi at dokumentarserien vår skulle treffe noe i det norske folk, men hadde ingen anelse om at den skulle vekke så stor interesse langt utover landegrensene, sier produsent Sandra Hafsahl.

Hun var med og tok imot prisen under en galla i Las Vegas i natt norsk tid.

- Utgangspunktet for programserien er en tro på at alle har en historie - det er rørende at folks vanlige liv blir både sett, og satt pris på. I dag er vi stolte, takknemlige og jublende glade, sier Hafsahl.

Basert på Dagbladet-idé Prisen er bedømt av regissører, produsenter, forfattere, skuespillere og andre mediepersonligheter fra hele verden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer