TV-rutas tungvektskamp

I går gikk TV2 til angrep på NRKs sterkeste befestning - lørdagskvelden. De vant ikke, men biter NRK i leggen.

Barbie på speed

Som forbrukertestguru ville Arve Juritzen ha jublet over Frithjof Wilborn som ny programleder for «Vil du bli millionær?». Wilborn er nemlig både bedre og billigere enn sin forgjenger. Som tidligere programleder er han kanskje ikke like begeistret for at Wilborn treffer tonen så godt.

«Vil du bli millionær?» er et innkjøpt konsept med magneteffekt på seere. På lørdagskvelden har det en tøff utfordring på TV2: Det må lokke over seerne fra «Fredrikssons Fabrikk»-reprisen på NRK, og så holde dem der når Dan Børges klassefest begynner 20 minutter seinere.

Wilborn gjør så godt han kan, og det er svært bra. Han er en særdeles god programleder, et trygt skjermtroll med autoritet og varm utstråling.

Han holder spenningspausene litt for lenge ennå, men det vil gå seg til - de må justeres etter hvor godt ansiktet til deltakeren gjør seg på skjermen. Men Wilborns debut var meget overbevisende - bare ratingtallene vil fortelle hvor godt han gjorde det mot ratingfråtser Dan Børges «Klassefest». Det blir TV-ukas tungvektskamp ukene framover.