TV-seere raser mot Robinson-Ihne

Tv-seerne raser mot Ihne Vagmo (28) etter den første «Robinson»-episoden. Skjellsord som «rasist» og «jævla megge» hagler mot henne på nettet.

- Kritikken føles som et slag i trynet, innrømmer hun.

Frp-velgeren Ihne Vagmo og mørkhudede Barry Kefi gikk rett i klinsj i det første programmet, som endte med at Kefi ble stemt ut og hjem.

- Jeg synes det er veldig leit når folk kaller meg rasist, sier Ihne Vagmo til Dagbladet etter en dag med hatmail og utskjelling på nettet.

- Jeg var forberedt på mye etter det første programmet - men ikke på å bli kalt rasist. Ganske mange prosent av Norges befolkning stemmer på det samme politiske partiet som jeg uten å være rasister.

Likte ikke Barry

- Angrer du på noe av det du gjorde og sa i første episode?

- Nei, jeg står for det jeg sier og gjør. Jeg tok et par spøker som jeg selv syntes var ganske morsomme, men som andre syntes var rasistiske.

- Jeg mener selv at jeg sa med klare ord hvorfor jeg stemte ut Barry. Vi passet ikke sammen på øya, og jeg likte ham ikke som person. Det hadde ingen ting med rasisme å gjøre, understreker Vagmo.

Spesialdrillet

TV3-teamet, med en psykolog i spissen, har prøvd å forberede «Robinson»-deltakerne på negativ oppmerksomhet. Ihne Vagmo har fått spesialdrilling i så måte.

- Ihne er ei jente med markante meninger, og sterke jenter har alltid provosert. Vi var klar over at hun ville få sterkere tilbakemeldinger enn en del av de øvrige deltakerne, og brukte derfor tid til å snakke med henne om dette i forkant. Men det er vel umulig å være fullt ut forberedt på en slik situasjon - spesielt for mennesker som ikke får en gradvis tilvenning til søkelyset, sier Marianne Melfald, informasjonssjef i TV3.

Melfald vedgår at persongalleriet i år består av mer markerte personligheter, og at kanalen legger opp til større personkonflikter.

- Vi forventer at programmet vil engasjere, men er overrasket over den negative slagsiden i dag. Mange av ytringene er under beltestedet, mener hun.

Råd fra Christer

- Den ene dagen er du anonym, den andre dagen er du voldsomt i vinden. Jeg føler meg revet i filler av kritikken. Helheten forsvinner liksom når folk bare ser deler av meg. Det er utrolig at folk kan hate så intenst etter 15 minutter, sier Vagmo.

- TV3 har vel fått den responsen de ville ha da de valgte deg?

- Ja, jeg ble vel plukket ut fordi jeg er ærlig og rett fram. Jeg er et menneske med klare og skarpe meninger. Ikke alle fikser det. Men jeg er med frivillig. Og slike reaksjoner er jo gull verdt. Klart de skaper blest om programmet.

I fjor var det Christer Falck som ble utpekt til riksklysa etter første episode. Han har allerede vært på tråden til Ihne Vagmo.

- Jeg er glad jeg har Christer å snakke med. Han var i samme situasjon i fjor, og gir meg gode råd.

- Christer var en sleip superstrateg i fjor. Ligger det taktikk bak din oppførsel også?

- He-he. Alt jeg sier er i alle fall ikke sleivkjeft. Det ligger litt tanke bak. Alle er vi med for å vinne...

NY RIKSKLYSE: - Det er utrolig at folk kan hate så intenst etter 15 minutter, sier Ihne Vagmo, som er utpekt til årets riksklyse i «Robinsonekspedisjonen».