PROGRAMLEDERE:Tidligere skiløper Thomas Alsgaard og Anne Rimmen er programledere i VM-studio for NRK i Falun. Foto: Julia Marie Naglestad / NRK
PROGRAMLEDERE:Tidligere skiløper Thomas Alsgaard og Anne Rimmen er programledere i VM-studio for NRK i Falun. Foto: Julia Marie Naglestad / NRKVis mer

Tv-seerne klager på bakgrunnsstøy i Falun

Nå forklarer NRK hvorfor intervjuene i «VM-studio» nesten overdøves av lyden utenfor.

(Dagbladet): 18. februar gikk startskuddet for ski-VM i Falun, men allerede dagen etter kom første klage til NRKs publikumsservice.

Du har kanskje merket deg det, men kanalens studio ved seremoni-området i byen er rimelig lytt. Og flere seere virker misfornøyde med nettopp dette.


NRKs studio er plassert på Medal Plaza hvor det er opp mot 20 000 publikummere. Ifølge prosjektleder for sendingene, Frøydis Frostmo, er studioet et telt, og har bare plastplatevegger.

- Vanskelig å høre Av klager relatert til bakgrunnsstøy og «VM-studio» i Falun, har NRK til nå fått inn totalt 15 klager.

Felles for klagene er bakgrunnsstøy fra utsida, noe som gjør det vanskelig å høre det som skjer inne i studioet. Flere sliter med å høre intervjuene, og mener altfor høy støy fra sceneområdet utenfor både er irriterende og forstyrrende.

Kanalens publikumsservice opplyser til Dagbladet at kanalen på bakgrunn av klagene skal forsøke å regulere lyden, slik at man får inntrykk av stemningen uten at det går utover opplevelsen av tv-sendinga.

- Best mulig program Ifølge sportssjef i NRK, Rune Haug, ble det bestemt å legge studio der medaljeseremonien er blant annet for å få stemning fra området.

- Vi var oppmerksomme på at det lydmessig kunne bli krevende. 15 henvendelser på et program med over én million seere på det meste er langt fra en klagestorm. Det er selvsagt ikke bra at noen er misfornøyde, men vi håper de har glede av sendinga likevel, sier Haug til Dagbladet.

Han understreker at studioet er lydisolert etter beste evne, og mener støy fra utsida er noe som måtte aksepteres for at de skulle få raskest mulig tilgang på utøverne etter medaljeseremoniene. Haug forteller at han tror det gjør programmet og sendinga best mulig.

Det er for øvrig tidligere skiløper Thomas Alsgaard og Anne Rimmen som leder programmet «VM-studio» på NRK.