TV-seerne raser over ny og slankere utgave av Byggmester Bob

Fikk makeover før ny TV-serie.

FIKK MAKEOVER: Den nye utgaven av Byggmester Bob (t.v.) blir ikke tatt godt i mot i sosiale medier. Originalen til høyre.
FIKK MAKEOVER: Den nye utgaven av Byggmester Bob (t.v.) blir ikke tatt godt i mot i sosiale medier. Originalen til høyre.Vis mer

(Dagbladet): Kan han fikses på? Ja, det kan han visst.

En ny utgave av barnefiguren Byggmester Bob skaper opprør i sosiale medier.

Forlaget Hit Entertainment har gitt den populære og prisvinnende animasjonsserien en real makeover i forbindelse med en ny tegnefilmserie som skal sendes på britiske Channel 5.

Han er fortsatt kledd i arbeidsbukser og snekkerbelte, men Byggmester Bob har blitt langt slankere og høyere, og en del yngre. Den gamle snekkerbuksa er byttet ut med en mer moderne arbeidsbukse og -vest.

Twitter-kritikk
Etter et ras av twitter-meldinger av typen «How could you do this to Bob the Builder?», rykket Byggmester Bobs opprinnelige designer Curtis Jobling ut og sluttet seg til kritikken.

- Jeg ble ganske overrasket da jeg så det nye designet.

- Det er tydelig hva folk mener om dette, ut fra kommentarene på nett og i media. If it ain't broke, don't fix it, sier han til avisa The Telegraph.

Hit Entertainment påpeker derimot på sine nettsider at Bobs grunnleggende verdier fortsatt er intakte.

MER FEMININ: Den eldre utgaven av Dora the Explorer (t.v.), som ble lansert i 2009, har også fått kritikk. Originalen til høyre. Foto: NICKELODEON
MER FEMININ: Den eldre utgaven av Dora the Explorer (t.v.), som ble lansert i 2009, har også fått kritikk. Originalen til høyre. Foto: NICKELODEON Vis mer

- Han er fortsatt den varme, beste byggmester-kompis ethvert barnehagebarn kunne ønske seg på laget. Men nå er han en Bob av vår tid: Sterkere, morsommere, mer dynamisk, kvikkere og langt mer inspirerende! heter det.

Byggmester Bob dukket først opp på britisk TV i 1998.

Andre slankede barnefigurer
Byggmester Bob er ikke den eneste barne tv-figuren som får negativ oppmerksomhet for sitt nye og justerte utseende. Den svenske avisa Expressen følger opp saken ved å blant annet vise til den eldre utgaven av «Dora the Explorer», fra den nye serien «Dora and Friends».

Her har Dora blitt eldre, og naturlig nok høyere, men også bemerkelsesverdig slankere og mer feminin, i blomstrete tunika og med rosa lepper.

Andre eksempler som trekkes fram er «My Little Pony»-ponniene, og «Pippi Langstrømpe», som alle har mistet noen kilo i overgangen fra originale illustrasjoner til nye tegnefilmer.

TYNNERE: Pippi Langstrømpe i original utgave på et bokomslag (t.v.) og i nyere tegnefilmutgave (t.h.)
TYNNERE: Pippi Langstrømpe i original utgave på et bokomslag (t.v.) og i nyere tegnefilmutgave (t.h.) Vis mer