Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Tv-seerne svikter Baren

... men nettstedet med 24 timers overvåking er en kjempesuksess. Sexscenene må du likevel se langt etter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mens 91 000 seere fulgte Baren-premieren mandag, var det bare 71 000 som gadd ta turen innom i går. Til sammenligning var det 418 000 seere som fulgte den første episoden av årets Robinson. TV3 vil ikke fortelle hvor mange Baren-seere de hadde regnet med å få.

- Det var vel flere som var innom premieren fordi de var nysgjerrige. Nå konsentrerer vi oss om den første live-sendinga som er fredag, sier Trine Haugen som er presse-ansvarlig for Baren.

Hun håper Baren får mer oppmerksomhet når den åpner for publikum fredag, og at det vil føre til at flere ser programmet.

Kjempestart for nettsida

Nettstedet derimot er en kjempesuksess. I løpet av tirsdagen ble det registrert 430 000 sidevisninger på Baren-serveren. Til sammenligning hadde den svenske Baren-versjonen et snitt på 250 000 daglige treff i premiere-sesongen.

Seinere vil Everyday.com også ha tall for hvor mange personer som er innom hver dag.

- Det er vanskelig å vite hvor mange som besøkte oss i går. Men hvis vi antar at hver person klikket på ti sider, får vi 43 000 besøkende. Det var i hvert fall flere titalls tusen personer innom, sier Norges-sjef Vegard Tronhus i Everyday.com.

Han har aldri opplevd maken til nett-trafikk. I løpet av tirsdag og natt til onsdag var 18 000 innom og chattet. Hver bruker er inne på Baren i 20 minutter - som er en lang tid i internett-sammenheng.

Sensurerer kameraene

På hjemmesida er det 16 webkameraer - blant annet på badet og på soverommet. Men den som tror det er fritt fram for å se alt, må tro om igjen.

- Vi har personer som kontrollerer kameraene døgnet rundt. Vi vil ikke la brukerne se noe som vi mener er upassende. Vi vil for eksempel ikke vise kjønnsorganer i bevegelse - hvis det skulle bli aktuelt, sier Tronhus.

80 personer jobber med å lage Baren - fem av disse lager hjemmesida. Internett-folkene bestemmer hvilke seks kamera nettbrukerne skal ha tilgang til. Hvis webansvarlige mener at det foregår noe upassende foran et kamera, kutter han bare tilgangen.

- Vi har ikke strenge retningslinjer, men bruker sunn fornuft, sier Tronhus.

Avviser silikon-rykter

I kveldens episode klaget Adina Jablinski (22) over nett-brukernes puppehets. Hun føler at hun har fått rollen som den blonde og storpuppede i Baren.

- Noen påsto at de hadde hørt meg si at jeg hadde silikon-pupper. Det må ha vært noe webkameraene plukket opp mens jeg pratet i søvne, sa Adina og avfeide på det sterkeste at hun har silikon.

Hun reagerte også på nettryktene om at noen allerede skulle ha hatt sex i Baren.

Si din mening om Baren!

OVERVÅKET: Tv-folkene følger Baren-deltakerne hele tida, men tv-seerne er ikke like ivrige.
FNYSER AV SILIKON-RYKTENE: Adina Jablinski (22) liker ikke at nett-brukerne tror hun har silikon-pupper.