FRA SKJERM TIL BOK:  Den danske tv-serien «Borgen» er først blitt vist som tv-serie. Nå blir romanen lansert, som er basert på seriens manus.  Foto: DR
FRA SKJERM TIL BOK: Den danske tv-serien «Borgen» er først blitt vist som tv-serie. Nå blir romanen lansert, som er basert på seriens manus. Foto: DR Vis mer

Tv-serien «Borgen» blir roman

Skal gå tettere på Birgitte Nyborgs liv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Den danske dramaserien «Borgen» har vært svært populære både i hjemlandet og i Norge, og i begynnelsen av mars er det klart for premiere på den tredje sesongen på NRK.

Men nå blir tv-serien med handling lagt til det politiske miljøet overhørt til bokform, skriver den danske avisa Berlingske.

Tettere på - Romanen er basert på tv-manuset, men blir noe annet, ettersom det er et annet medie. Jeg har lagt til noen scener, og komprimert andre. I tv-serien hopper man for eksempel lett og elegant over jula, som er en viktig begivenhet i mange familier. Jeg beskriver jula hjemme hos Birgitte Nyborg, forteller Jesper Malmose til b.dk.

Romanen «Borgen» lanseres i disse dager, og det er Malmose som er forfatteren av den.

Boka om blant andre Birgitte Nyborg er inspirert av den første sesongen av serien, og skal gå tettere inn på hennes privatliv.

Interesse Men det er ikke første gang en tv-serie går fra skjermen til harde permer. I fjor vår skrev NRK at den danske tv-serien «Forbrytelsen» gikk fra skjermen til å bli bok. Da var det den den britiske forfatteren og journalisten David Hewson som transformerte tv-manuset til roman.

Berlingske skriver at det er stor internasjonal interesse for romanen «Borgen», og at et fransk forlag allerede har sikret seg rettighetene.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer