Tv-serien «Borgen» blir roman

Skal gå tettere på Birgitte Nyborgs liv.

FRA SKJERM TIL BOK:  Den danske tv-serien «Borgen» er først blitt vist som tv-serie. Nå blir romanen lansert, som er basert på seriens manus.  Foto: DR
FRA SKJERM TIL BOK: Den danske tv-serien «Borgen» er først blitt vist som tv-serie. Nå blir romanen lansert, som er basert på seriens manus. Foto: DR Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den danske dramaserien «Borgen» har vært svært populære både i hjemlandet og i Norge, og i begynnelsen av mars er det klart for premiere på den tredje sesongen på NRK.

Men nå blir tv-serien med handling lagt til det politiske miljøet overhørt til bokform, skriver den danske avisa Berlingske.

Tettere på - Romanen er basert på tv-manuset, men blir noe annet, ettersom det er et annet medie. Jeg har lagt til noen scener, og komprimert andre. I tv-serien hopper man for eksempel lett og elegant over jula, som er en viktig begivenhet i mange familier. Jeg beskriver jula hjemme hos Birgitte Nyborg, forteller Jesper Malmose til b.dk.

Romanen «Borgen» lanseres i disse dager, og det er Malmose som er forfatteren av den.

Boka om blant andre Birgitte Nyborg er inspirert av den første sesongen av serien, og skal gå tettere inn på hennes privatliv.

Interesse Men det er ikke første gang en tv-serie går fra skjermen til harde permer. I fjor vår skrev NRK at den danske tv-serien «Forbrytelsen» gikk fra skjermen til å bli bok. Da var det den den britiske forfatteren og journalisten David Hewson som transformerte tv-manuset til roman.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer