Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

TV-serien «Game of Thrones» har tatt liv av personer som blir viktige i bøkene

HBO hinter om flere dødsfall med mystiske plakatslipp.

(Dagbladet:) Det siste døgnet har den populære tv-serien «Game of Thrones» sluppet totalt 16 plakater på sine offisielle Twitter- og Facebook-kontoer.

Serien er kjent for å ta livet av flere av sine sentrale karakterer, og med sine nye plakater antyder HBO at hvem som helst kan bli drept i sjette sesong.

Tyrion Lannister, Daenerys Targaryen, Arya Stark, Jaime Lannister og Jon Snows er blant de likbleke ansiktene som vises på plakatene.

Disse bildene vises også i den nye traileren for kommende sesong.

Spådommer Både Hollywood Reporter, Bustle og Tech Insider er blant nettstedene spekulerer i hvorvidt sesong seks vil bety slutten for flere av disse karakterene. 

På seriens Twitter-konto er det også lagt ut spørsmål om hvem publikum tror dør i sesong seks, noe som ikke akkurat legger en demper på ryktene og spekulasjonene.

Under emneknaggen #SpeakTheNames, kan man følge fansens spådommer for hvem som eventuelt måtte forlate serien den kommende sesongen, og engasjementet er allerede skyhøyt.

Forfatter med avsløringer George R.R. Martin, som har skrevet bøkene som serien er basert på, holder for øyeblikket på med den sjette boka i «A Song of Ice and Fire»-serien,.

Forfatteren sier i et intervju med nettstedet IGN at en karakter som er død i tv-serien, er en sentral del av en viktig tvist i den nye boka.

- Det er noe som involverer to karakterer, men den ene er død i tv-serien og ikke i bøkene. Så tv-programmet kan dessverre ikke ta med denne tvisten, fordi de har drept noen som jeg ikke har drept, sier Martin som ikke avslører hvilke karakterer det er snakk om.

Den syvende sesongen av «Game of Thrones» har premiere i april, lenge før Martin gir ut sin forsinkede bok. Forfatteren sa i fjor at han har gitt opp å følge tv-serien, som i de siste sesongene har skilt seg mer og mer fra Martins bøker.

Flere kandidater Serieskaperne David Benioff og D.B. Weiss droppet nemlig store deler av handlingen fra Martins femte bok til sesong seks og har også tatt livet av karakterer som fortsatt lever i bøkene.


Hvis du har planer om å se «Game of Thrones» eller lese bøkene, bør du slutte å lese nå.

Stannis Baratheoen, som kjemper om makta i det fiktive landet Westeros, ble drept i den nyeste sesongen, men lever i beste velgående i bøkene. Det samme gjelder hans datter, Shireen, som ble brent på bålet i en av tv-seriens mest brutale scener.

Myrcella Baratheon, som er søstera til kongen av Westeros, blir også drept i serien, men lever i bøkene.

Karakteren det er knytta mest spenning til foran den nye boka og nye sesongen, er nok likevel Jon Snow. Både siste bok og siste tv-sesong slutta nemlig med at Snow, som er spilt av britiske Kit Harington, ligger i snøen etter å ha blitt knivstukket flere ganger.

Selv om serieskaperne har uttalt at karakteren er død, tror flere fans at Kit Harington blir en del av seriens nyeste sesong.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram