STATSMINISTER: Trond Espen Seim (midten) har rollen som statsminister Michael Woll i sesong to av «Mammon». Foto: Glenn Meling / NRK Video: NRK Vis mer

TV-serien Mammon 2 er nominert til Emmy i kategorien beste dramaserie

Ble offentliggjort da Emmy kunngjorde nominasjonene i dag.

Andre sesong av spenningsserien «Mammon» er en av fire nominerte til internasjonal Emmy-pris, melder NRK.

Den internasjonale Emmy-prisen deles ut i elleve kategorier, fra beste komedie til beste såpeopera. Prisen deles ut til programmer produsert og sendt utenfor USA.

Mammon ble skapt av NRK-produsenten Vegard Stenberg Eriksen og broren og manusforfatteren Gjermund Stenberg Eriksen. Hovedrollen spilles av skuespilleren Jon Øigarden.

Handlingen i den Emmy-nominerte sesongen er lagt til en maktkamp i Norge, som senere får internasjonale ringvirkninger, etter drapet på en norsk toppjournalist.

Serien hadde 692.000 seere under sesong 2.

Da Dagbladet anmeldte serien, fikk den terningkast to. Avisas anmelder, Tom Stalsberg, kalte den en parodisk nyttårskalkun.

- Vil du bruke tid på en serie som benytter seg av absolutt alle klisjeer som noensinne er påtenkt eller misbrukt tidligere i amerikanske, og i diverse nordisk krimserier - og filmer, ja, da er denne gravalvorlige krimserien - som glir over i den reneste parodi - midt i blinken for deg, står det i anmeldelsen.

(Dagbladet/NTB)