TV-serien som viser hva som skjedde før «Skatten på sjørøverøya»

Wandrups utvalgte: «Black Sails» er en forrykende TV-serie.

Luke Arnold som Long John Silver og Toby Stephens som kaptein Flint i fjerde sesong av "Black Sails", som startet i 2014. Opptakene er gjort i Sør-Afrika, der landskapet ikke er ulikt det karibiske.
Luke Arnold som Long John Silver og Toby Stephens som kaptein Flint i fjerde sesong av "Black Sails", som startet i 2014. Opptakene er gjort i Sør-Afrika, der landskapet ikke er ulikt det karibiske.Vis mer

DVD/BLU-RAY: Den fjerde og siste sesongen i det storslåtte sjørøver-eposet «Black Sails» har nådd hjemmekinoen. Alle planer om sesong fem ble skrinlagt. Men de som vil vite hvordan det går med Lange John Silver, som må sies å være seriens hovedperson, kan jo lese Robert Louis Stevensons «Skatten på sjørøverøya».

FJERDE SESONG er også den siste i vår tids mest forrykende sjørøverdrama på film.
FJERDE SESONG er også den siste i vår tids mest forrykende sjørøverdrama på film. Vis mer

«Black Sails» er en prequel til denne boka. Serien foregår fra 1715 og framover, under sjørøvernes storhetstid i det karibiske hav. Den skaper en fiksjon ut fra historiske begivenheter. Slik sett seiler den i kjølvannet til filmer fra «Captain Blood» (1935) til «Pirates of the Carribean» (2003).

Det geografiske midtpunktet er New Providence Bahamas, som i sin tid var et sentralt sted for all verdens røvere og pirater. I byen Nassau kryr det av eksotiske typer, både kvinner og menn, og intrigene og kampen om makten blomstrer fritt og vilt.

Pirater og soldater slåss om en gedigen gullskatt. Og om makten i Nassau. Kanonene tordner, seilene blafrer, bølgene slår, knivene sitter løst i sliren. Ingen er til å stole på. Piratene slåss for å vinne gods og gull. Men også for å beholde sin frie livsstil, uten press fra autoriteter.

Sammen med Flint og John Silver opptrer autentiske typer som Charles Vane, Edward TeachSvartskjegg»), Anne Bonny og Jack Rackham. Hei hå, ei flaske med rom!