Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«Vikingane» + Netflix

TV-serien «Vikingane» med eksklusiv Netflix-avtale

Kan nå 150 millioner seere verden over.

VIKINGENE TAR VERDEN: De norske produsentene bak «Vikingane» har sikret seg en gullavtale med Netflix, hvor serien blir å se under navnet «Norsemen» - og hvor all dialog er på engelsk med knørvete, norrønsk aksent. Foto: Sagveien Resort Vis mer Vis mer V... Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I dag ble det klart at den engelske versjonen av tv-serien «Vikingane 2» får Netflix-premiere 26. september.

- Det som også er nytt er at Netflix har kjøpt serien med hud og hår, slik at den nå er en Netflix Original, sier Jonas Torgersen og Jon Iver Helgaker, som har skrevet manus og har regien på serien.

Begge sesongene er blitt vist på NRK, da med norsk tale.

MER VIKINGHUMOR: Kåre Conradi i rollen som Orm i den norske komedien «Vikingane». Foto: Sagveien Resort
MER VIKINGHUMOR: Kåre Conradi i rollen som Orm i den norske komedien «Vikingane». Foto: Sagveien Resort Vis mer

Blir elsket i utlandet

Under innspillingene ble alle scenene også spilt inn med engelsk tale. På engelsk har serien fått navnet «Norsemen».

SKAPERNE: Jonas Torgersen og Jon Iver Helgaker. Foto: Sagveien Resort
SKAPERNE: Jonas Torgersen og Jon Iver Helgaker. Foto: Sagveien Resort Vis mer

- Sesong 1 av «Norsemen» havnet på topplistene til blant annet The Guardian og New York Times, og det er store forventninger knyttet til sesong to der ute, sier skaperne av serien.

«Norsemen 2» er blitt såkalt Netflix Original, og det betyr at selskapet har betalt en engangssum - et ukjent millionbeløp, for rettighetene og satser mye mer på serien.

- Det betyr veldig mye større oppmerksomhet og markedsføring internasjonalt, så det er jo stas. Nå har potensielle 150 millioner seere mulighet til å se serien, sier Jon Iver Helgaker.

«Vikingane 3» på trappene

Skaperne bak den populære vikingserien, som i snitt har hatt en million seere for hver av de til sammen 12 episodene, lineært og på nett i NRK-universet, kan røpe at en tredje sesong er på trappene.

- Vi sitter nå og skriver på seks nye episoder som skal bli «Vikingane/Norsemen 3». Hvis alt går etter planen, starter innspillingene til våren og med tv-premiere høsten 2019, sier Helgaker.

Kåre Conradi og Trond Fausa Aurvåg har sentrale roller i «Vikingane». En tredje sesong er under planlegging. Foto: Sagveien Resort
Kåre Conradi og Trond Fausa Aurvåg har sentrale roller i «Vikingane». En tredje sesong er under planlegging. Foto: Sagveien Resort Vis mer

Han forteller at produksjonsselskapet Sagveien Resort, som er firmaet til Jonas Torgersen og Jon Iver Helgaker, har fått mange henvendelser fra inn- og utland med spørsmål om det ikke kommer mer.

- Nå kan vi endelig gå ut med at sesong to er klare for Netflix neste uke, og at det etter alle solemerker blir en tredje sesong om et år, sier Helgaker.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!