Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Tv-serier om Cato Isaksen til utlandet

Sverige og Danmark har kjøpt seriene så langt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Unni Lindells kriminalromaner om Cato Isaksen gjør seg også på tv.

«Slangebæreren» og «Drømmefangeren» er solgt til Sverige (STV) og Danmark (DR) og hele serien skal presenteres internasjonalt på Mitcom TV-messen i Cannes neste uke, forteller Lindells forlag Aschehoug i en pressemelding.

Samtidig har NRK og Nordisk film og tv begynt innspillingen av tv-serien «Sørgekåpen», basert på den tredje kriminalromanen om Cato Isaksen. Regissør på «Sørgekåpen» er Thomas Kaizer og serien vil bli vist på NRK høsten 2007.

Innspillingen av den fjerde boka, «Nattsøsteren», begynner i januar. Regien er ved Alexander Eik, kjent for filmen «Kvinnen i mitt liv» med Ane Dahl Torp og Thomas Giertsen.

Reidar Sørensen har fremdeles rollen som Cato Isaksen, mens hans kone Bente spilles av Marit A. Andreassen.

Unni Lindell jobber fortida med den sjette boka om Cato Isaksen, «Honningfellen».

- Jeg tror det blir den siste Cato Isaksen-boka på en stund, sa Lindell til Dagbladet.no tidligere i år.

Boka kommer ut i Norge neste høst og er også forhåndssolgt til flere land.

LEVENDE: Unni Lindell har fått mange reaksjoner etter at hun fortalte at hun legger Cato Isaksen til side. Foto: SVEINUNG UDDU YSTAD
LEVENDE: Unni Lindell har fått mange reaksjoner etter at hun fortalte at hun legger Cato Isaksen til side. Foto: SVEINUNG UDDU YSTAD Vis mer

Lindell gjør også stor lykke med barnesitatboka «Krokodiller snakker ikke norsk». Den har i flere uker vært den mest solgte boka i kategorien generell litteratur på Boklista.