TV-show uten TV-kameraer

Her er siste nytt på underholdningsfronten i Trondheim: Programleder Ivar Nergaard og studiopianist Arild Dragesæt lager TV-show uten kamera.

«Fri flyt» heter kultur- og underholdningsprogrammet, som serveres med varm suppe på Norsk Rockcafé hver lørdag formiddag.

Her er det kjendisgjester, musikk og andre underholdningsinnslag, som var det «Wiese» på NRK1. Men alt foregår live, uten et eneste kamera i rommet.
- Ideen er å lage et talkshow som kan være et supplement til det vanlige cafébesøket på lørdag. Og går det bra kan det kanskje bli et ekte TV-program en dag, smiler programleder Ivar Nergaard.

Bør Børson

I går viste de det fjerde programmet i rekken, med fullsatt sal og mye bra på scenen.

Fra suksessforestillingen «Bør Børson junior» på Trøndelag Teater kom Grete Nordberg (Josefine) og en nervøs Paul Ottar Haga (Bør).
- Dette er verre enn å stå på teaterscenen. Når jeg må være meg selv, blir jeg nervøs, sa Haga.

Han kunne avsløre at i rekken av spørsmål han har fått fra media i forbindelse med Bør Børson-rollen, så er dette det vanligste: «Du e' itj særlig tjukk?»

- Dessuten er det mange som har spurt om hvordan det er å spille etter Bør Børso... nei, jeg mener Rolv Wesenlund, smilte Haga - og med forsnakkelsen fikk han vel også svart på spørsmålet.

Hagerup-sanger

Så ble det teatersport, Odd Børretzen-parodi, kåseri og James Bond-låter i korform.
Jazzvokalisten Siri B. Gellein, med erfaring som programleder fra NRKTV, måtte nøye seg med å være gjest i dette nye programkonseptet.

Sammen med Bjørn Willadsen og band framførte hun tre Inger Hagerup-dikt i ny musikalsk innpakning. Det var nydelig, og helt sikkert noe vi får høre mer av også på andre kanaler.

Ethvert TV-program av en viss kvalitet har det vi kaller faste poster. Så også med «Fri flyt», som hver gang serverer rockesvisker i diktform.
Riktig artig, det også, som resten av programmet. Her er det ingen grunn til å skifte kanal.

BØR BØRSON: Paul Ottar Haga, som for tiden gjør suksess som Bør Børson på scenen, var gjest i gårsdagens kameraløse TV-show.