- TV-slakt kan gi fengsel

Det svenske Jordbruksverket går til angrep på den svenske utgaven av dokusåpa «Farmen», som vil vise dyreslakt. Heller ikke deltakerne vil slakte dyr.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I TV-serien «Farmen» skal deltakerne overleve på en bondegård, og det inngår sannsynligvis i serien at dyr vil bli slaktet.

Torsdag kveld sendte det svenske Jordbruksverket et skarpt brev til produksjonsselskapet Strix Television og svensk TV 4, der det ble henvist til forbudet mot at uerfarne mennesker slakter dyr, skriver Aftonbladet.

I tillegg kritiserer Jordbruksverket (et svensk EU-direktiv som omtrent tilsvarer Statens Landbrukstilsyn i Norge) at dyr kan bli utsatt for tv-innspillinger som kan medføre fysisk eller psykisk ubehag. Den norske tv-kanalen TV 2 skal sende «Farmen» i Norge.

- To års fengsel

Dyrebeskyttelsesinspektør i Jordbruksverket, Linda Karlsson, sier at de ikke kan forutsette at det vil skje noe ulovlig i løpet av tv-serien, men presiserer at de vil ta affære dersom ulovligheter kommer fram i ettertid.

- Har det forekommet dyreplageri, kan man dømmes til to års fengsel, sier hun til avisa.

TV4-sjefen Jan Scherman tilbakeviser kritikken, og sier at han er forundret over henvendelsen fra Jordbruksverket. Han sier TV4 har konsultert all tenkbar svensk ekspertise. Tv-sjefen bekrefter imidlertid at det antakelig vil forekomme dyreslakt i serien, men forsvarer det med at dyra ikke vil lide, og at mennesker tross alt er kjøtetere. Scherman tror Jordbruksverkets egentlige motiv for å kritiserer serien er oppmerksomhet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer