TV-spillet «Grand Theft Auto» har gjort arbeidstakere «syke» i dag

Den spesielle formen for influensa rammer særlig menn.

SKAPER SYKEFRAVÆR: Det er dette spillet som i dag kan skape høyt sykefravær på flere arbeidsplasser. Foto: Jarle Hrafn Grindhaug/Dagbladet
SKAPER SYKEFRAVÆR: Det er dette spillet som i dag kan skape høyt sykefravær på flere arbeidsplasser. Foto: Jarle Hrafn Grindhaug/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Tirsdag ble «Grand Theft Auto» (GTA) V lansert på norske og internasjonale markeder. GTA V er er den 12. utgaven av spillet amerikanske voldsspillet, som er tilgjengelig for konsollen PS3 og Xbox. Spillet ble for første gang utgitt i 1997. 

Handlingen utspiller seg i byen Los Santos, som er et speilbilde av USAs spillhovedstad, Los Angeles, melder britiske The Telegraph

Varsler høyt sykefravær Den nyeste utgaven av har skapt furore i gamerkretser - i London ble en 23 år gammel mann slått ned med en murstein, knivstukket og ranet etter å ha stått i kø for å kjøpe det etterlengtede TV-spillet. 

Spillnettstedet IGN.com spurte 10 995 lesere hvordan de skulle bruke dagene etter de kjøpte spillet. 46 prosent svarte at de allerede hadde tatt ut ferie de påfølgende dagene etter slippet, mens 19 prosent kom til å ringe arbeidsplassen og melde seg syke.

Kun 35 prosent av de spurte planla å faktisk møte på jobb og la spillet ligge til senere. 

- Større enn Twilight Redaktøren for nettstedet,Tom Butler, forklarer slippet som årets - og kanskje tidenes viktigste lansering.

- Dette er det største underholdningslanseringen i år, og kanskje til og med tidenes største, med nivåer av brukerforventninger som slår ut både Harry Potter og Twilight.

Butler forklarer videre at sannsynligvis er stor fare for å se et utbrudd av «GTA-influensa» i september.

Verdens dyreste spill Dagbladets spillekspert Espen Svenningsen Rambøl har også lagt sin elsk på spillserien og omtaler den siste versjonen som en «popkulturell begivenhet»:

- For mange av oss kommer neste generasjon allerede med «Grand Theft Auto V», en popkulturell begivenhet av de helt sjeldne. Ja, det har angivelig kostet mer penger å utvikle «Grand Theft Auto V» enn noe annet dataspill i historien. Men alt sånt er bare kalde tall på papiret, og en dårlig målestokk for hva Rockstar North har fått til denne gangen, skriver Rambøl, som tilsynelatende også er i faresonen for å bli rammet av «GTA-influensaen»:

- Det er jo sånt vi først finner ut etter å ha skulket jobben en ukes tid -  og spilt «GTA V» selv i ro og mak, mens vi forsømmer partnere og plikter på det groveste.

GTA V er en av de dyreste underholdningssatsningene gjennom tidene. Bare én film eneste har noensinne hatt et høyere budsjett enn nye Grand Theft Auto, nemlig «Pirates of the Caribbean: At World?s End», som til gjengjeld har verdensrekorden i pengebruk.

Også i Norge kunne man tirsdags natt observere lange køer utenfor spillebutikker i forbindelse med lanseringen. GTA V blir utgitt av det internasjonale spillutvikleren Rockstar Games. Selskapet har også utviklet andre spillsuksesser som Max Payne og The Warriors.

 

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer