TV-spillet «Grand Theft Auto» har gjort arbeidstakere «syke» i dag

Den spesielle formen for influensa rammer særlig menn.

SKAPER SYKEFRAVÆR: Det er dette spillet som i dag kan skape høyt sykefravær på flere arbeidsplasser. Foto: Jarle Hrafn Grindhaug/Dagbladet
SKAPER SYKEFRAVÆR: Det er dette spillet som i dag kan skape høyt sykefravær på flere arbeidsplasser. Foto: Jarle Hrafn Grindhaug/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Tirsdag ble «Grand Theft Auto» (GTA) V lansert på norske og internasjonale markeder. GTA V er er den 12. utgaven av spillet amerikanske voldsspillet, som er tilgjengelig for konsollen PS3 og Xbox. Spillet ble for første gang utgitt i 1997. 

Handlingen utspiller seg i byen Los Santos, som er et speilbilde av USAs spillhovedstad, Los Angeles, melder britiske The Telegraph. 

Varsler høyt sykefravær Den nyeste utgaven av har skapt furore i gamerkretser - i London ble en 23 år gammel mann slått ned med en murstein, knivstukket og ranet etter å ha stått i kø for å kjøpe det etterlengtede TV-spillet. 

Spillnettstedet IGN.com spurte 10 995 lesere hvordan de skulle bruke dagene etter de kjøpte spillet. 46 prosent svarte at de allerede hadde tatt ut ferie de påfølgende dagene etter slippet, mens 19 prosent kom til å ringe arbeidsplassen og melde seg syke.

Kun 35 prosent av de spurte planla å faktisk møte på jobb og la spillet ligge til senere. 

- Større enn Twilight Redaktøren for nettstedet,Tom Butler, forklarer slippet som årets - og kanskje tidenes viktigste lansering.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer