Chris Wallace:

TV-stjerna raser mot Trump

Debattleder for den første presidentdebatten mellom Donald Trump og Joe Biden, går i et intervju hardt ut mot Trump-familien.

- FORBANNA: Moderator Chris Wallace fra Fox News sier han var opprørt og forbanna etter den første presidentdebatten mellom Donald Trump og Joe Biden. Foto: Olivier Douliery/Pool via AP)
- FORBANNA: Moderator Chris Wallace fra Fox News sier han var opprørt og forbanna etter den første presidentdebatten mellom Donald Trump og Joe Biden. Foto: Olivier Douliery/Pool via AP) Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Under den første presidentdebatten mellom Donald Trump og Joe Biden i september kom det sterke reaksjoner. Debatten ble kalt den verste TV-debatten noensinne, og bar preg av avbrytelser og personangrep.

Noe som også skapte reaksjoner var mangelen på bruk av munnbind fra Trumps familie som var tilstede i salen. På grunn av coronapandemien måtte publikum ha det på seg under hele debatten. Trumps familie var iført munnbind da de kom inn i salen, men tok det av da debatten pågikk. Få dager etter seansen annonserte Trump at han og førstedame Melania Trump hadde blitt smittet med covid-19.

- Ble forbanna

Moderatoren av debatten, Chris Wallace, raser nå mot familiens mangel på bruk av munnbind. I et intervju med Washington Post sier Fox News-ankeren at han ble forbanna da han fikk vite at Trump-familien tok av seg munnbindene under debatten. Wallace sier han ikke var klar over at familien ikke brukte munnbind, før etter debatten.

- Etter jeg hadde muligheten til å tenke over det var jeg forbanna. Trodde de at reglene som skulle være for alle, ikke gjaldt dem? Jeg ble opprørt da det viste seg at jeg hadde vært på scenen i en unik, sårbar posisjon, og vi fant ut 48 timer senere at presidenten hadde testet positivt for coronaviruset, sier Wallace.

Videre fortsetter han.

- Alle, unntatt oss tre på scenen skulle ha på seg maske. Førstefamilien kom inn med maske, tok dem av og satt der.

RALLY: På nattens valgmøte i Florida kom president Donald Trump med nye utsagn som sjokkerer. Reporter: Trym Mogen. Video: Lars Eivind Bones Vis mer

- Glem politikk

Dagen Trump ble smittet med covid-19, kom Wallace med en bønn til det amerikanske folk, skriver Business Insider.

- Bruk den jævla masken og følg vitenskapen.

Han sa også at coronasituasjonen ikke dreier seg om politikk.

- Hvis jeg kan si en ting til dere som ser på - glem politikk. Dette er en helsekrise.

- Pappaproblemer

Chris Wallace går i intervjuet ut mot Trump og sier at presidenten har «daddy issues», på norsk farskompleks. Wallace sin far var den kjente nyhetsankeren Mike Wallace. På spørsmål om hvordan faren hans ville reagert på situasjonen i USA svarer Wallace at faren ikke ville trodd på det.

- Av en eller annen grunn tror presidenten at han kan irritere meg når han sier «Chris Wallace er ikke noen Mike Wallace». Min respons er: En av oss har et farskompleks, og det er ikke meg.

- Polarisert

Under intervjuet med Washington Post, får Wallace også spørsmål om hva det er med USA, som gjør at de ikke opplever et liknende samhold, som etter 2. verdenskrig.

- Vi er et mye mer polarisert land enn vi var i 1945. Vi har to typer mennesker i dette landet. Og dessverre har det blitt blandet med hvordan vi håndterer et virus. Du kan være den mest liberale personen i Massachusetts og du kan være den mest konservative personen i Arizona. Du er like sårbar for covid-19. Så hva du mener om verden har ingenting å gjøre med hvordan du beskytter deg selv, og viktigere; å beskytte andre mennesker.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer