Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

TV-stjernene fikk sin Emmy

Etter å ha blitt utsatt to ganger ble årets Emmy-priser delt ut i Los Angeles. Stjernene ankom et nedtonet arrangement på grunn av terrortrusselen. Ikke overraskende tok «Presidenten» den gjeveste prisen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

«Presidenten» årets vinner

Den 53. utdelingen av den prestisjefylte Emmy-statuen var preget av terrorfrykt og sikkerhetsoppbud. Showet ble ansett som det heteste potensielle terrormålet i USA denne helga, og har allerede blitt utsatt to ganger. Siste gang var 7. oktober, da USA innledet bombingen av Afghanistan.

Til i natt hadde arrangørene hyret inn ekstra sikkerhetsvakter i tillegg til det massive politioppbudet. Ifølge BBC unnlot imidlertid flere av TV-bransjens største navn å delta i showet på grunn av hensynet til egen sikkerhet.

Nedtonet og lavmælt

Og det var en uvanlig lavmælt tone som hersket da kjendisene natt til i dag ble tildelt det som kalles fjernsynets Oscar-pris. På forhånd hadde skuespillere, regissører og produsenter blitt henstilt til å la de sedvanlige glamorøse gallaantrekkene bli hengende i skapet, og helle ikle seg mer forretningsmessige drakter. Og det var mørke farger, lite makeup og dempet stemning preget det som ellers pleier å være et glitrende og fargesprakende arrangement.

- Den forferdelige tragedien 11. september henger som en mørk sky over arrangementet vårt, slik den gjør over hele USA. Derfor toner vi arrangementet ned, og greier oss uten så mye glitter og glamour, sa fjernsynsakademiets leder Bryce Zabel ifølge NTB.

Før tv-kjendisene og publikum kunne entre det nærmest intime Shubert-teateret i Los Angeles, som kun tar 1800 mennesker, måtte de gå gjennom metalldetektorer og sikkerhetssjekk. Den tradisjonelle ankomsten på den røde løperen ble også skrinlagt på grunn av sikkerhetshensyn.

Favoritter

Mafiaserien «Sopranos» var storfavoritten foran årets prisutdeling, med hele 22 nominasjoner. Men ikke langt etter fulgte politikerdramaet «Presidenten» («The West Wing») med 18 nominasjoner. Og det var sistnevnte som stakk av med den gjeveste prisen for beste dramaserie.

Mange av stjernene ga diskret uttrykk for sin sympati med terrorofrene 11. september, og for sin patriotisme. Små amerikanske flagg, sløyfer i nasjonalfargene og «I love New York»-buttons var ifølge NTB hyppig å se.

Årets show ble ledet av komiskuespilleren Ellen DeGeneres, som måtte balansere på ei stram linje mellom spøk og alvor.

Hele Norges coronakart