Tv-suksessen «Arvingane» reiser til USA

Nytolkning fra «Edge of Tomorrow»-regissøren.

TIL USA: Den danske tv-suksessen «Arvingane» er den siste i bølgen av skandinaviske serier som får en engelskspråklig nytolkning i USA. Her et arkivbilde av skuespillerne, med norske Trond Espen Seim i bakgrunnen. FOTO: JENS NORGAARD LARSEN / AFP PHOTO / SCANPIX DENMARK
TIL USA: Den danske tv-suksessen «Arvingane» er den siste i bølgen av skandinaviske serier som får en engelskspråklig nytolkning i USA. Her et arkivbilde av skuespillerne, med norske Trond Espen Seim i bakgrunnen. FOTO: JENS NORGAARD LARSEN / AFP PHOTO / SCANPIX DENMARK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Filtermagasin.no): «Arvingane» følger historien om de fire barna til en anerkjent billedkunstner, som etter hennes bortgang på fordele arven. Selvsagt er det mer komplisert enn at de tar en fjerdedel hver, og går hvert til sitt.

Serien var en umiddelbar suksess for DR1 i Danmark, og hadde svært gode seertall denne våren på NRK.

Nå blir det den siste serien til å ri bølgen av skandinavisk eksport til USA.

Kjent filmskaper
Rettighetene for en engelskspråklig versjon har gått til Universal Cable Productions, som skal lage serien for USA (altså tv-kanalen). Det er Hollywood Reporter som melder dette.

Amerikansk tittel blir «The Legacy».

En av produsentene for serien blir Doug Liman, kjent som regissøren av «The Bourne Identity» (2002), «Mr. & Mrs. Smith» (2005) og denne sommerens Tom Cruise-blockbuster, «Edge of Tomorrow».

Han er allerede produsent av USA-seriene «Suits» og «Covert Affairs». Han vil ha med seg flere samarbeidspartnere fra disse seriene.

- Ingen blåkopi
Nordiske serier selger som varmt hvetebrød nå for tiden. «The Killing» og «The Bridge» er bare to av mange eksempler på populære serier i USA som er nytolkninger av en skandinavisk original.

Vi snakket nylig med «The Bridge»-skaperen, som sier han derimot ikke er interessert i å lage en blåkopi.

— Jeg ville ikke være han fyren som bare lagde en dårligere versjon av «Broen», sa Elwood Reid til Filter.

Tiden vil vise om «The Legacy» blir en blåkopi og dårligere versjon av «Arvingane», eller om den nye serien klarer å stå på egne ben.

Lik Filter på Facebook og få nyheter om film og serier servert rett i din newsfeed.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer