TV-teamet sto på toppen av vulkanen da den plutselig eksploderte:
- Ekstremt skremmende

- Ikke en opplevelse jeg noensinne ønsker å gjenta. 

PEPRET MED BRENNENDE STEINER: Vulkanen Etna på Sicilia har igjen utbrudd. Et BBC-team som besøkte vulkanen ble fanget midt i et utbrudd. Vulkanen regnes som Europas mest aktive. Bildet viser et utbrudd onsdag denne uka. Foto: GENIA/IPA/REX/NTB Scanpix
PEPRET MED BRENNENDE STEINER: Vulkanen Etna på Sicilia har igjen utbrudd. Et BBC-team som besøkte vulkanen ble fanget midt i et utbrudd. Vulkanen regnes som Europas mest aktive. Bildet viser et utbrudd onsdag denne uka. Foto: GENIA/IPA/REX/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Et produksjonsteam fra den britiske kringkasteren BBC og en gruppe turister hadde klatret opp til toppen av den verdenskjente vulkanen Etna på Sicilia i Italia, da den plutselig eksploderte.

- Mange ble skadd. Noen hodeskader, brannskader, sår og blåmerker, skriver BBCs vitenskapsjournalist Rebecca Morelle på Twitter, ifølge kanalen.

Flytende lava blandet med damp førte til en enorm eksplosjon, som førte til at gjengen ble «pepret med brennende steiner og damp», sier hun videre.

Rundt åtte personer skal ha blitt skadd i hendelsen, enkelte av dem måtte bli evakuert ned fra fjellsida av redningsmannskap, skriver den britiske kringkasteren.

Blant verdens mest aktive vulkaner

BBC-teamet skal ha kommet fra hendelsen uten alvorlige skader, ifølge Morelle. Hun sier videre at en vulkanolog på stedet omtalte det som «den farligste hendelsen han hadde sett» i løpet av sin 30 år lange karriere.

- Å spurte ned en fjellside mens man blir pepret av stein, hopper unna brennende kampesteiner og forsøker å unngå kokende damp, er ikke en opplevelse jeg noensinne vil oppleve igjen, skriver Morelle.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer