TV2 åpner opp om hemmelige tall

Etter mye kritikk av hemmelighold offentliggjør TV 2 tallene som viser hvor mange ansatte de har i Bergen, sammenlignet med i Oslo.

ÅPNER OPP: Olav T. Sandnes, sjef i TV 2, synes det er synd at debatten om hemmeligholdet har tatt fokus bort fra søknadfen deres om å bli kommersiell allmennkringkaster. FOTO: NTB Scanpix
ÅPNER OPP: Olav T. Sandnes, sjef i TV 2, synes det er synd at debatten om hemmeligholdet har tatt fokus bort fra søknadfen deres om å bli kommersiell allmennkringkaster. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I utlysningen til allmennkringkasteravtalen, som TV 2 har søkt på, er ett av kravene fra regjeringen at majoriteten av de redaksjonelle beslutningene skal tas i en hovedredaksjon minst 10 mil fra Oslo. Det betyr at hoveddelen av avgjørelsene til TV 2 må tas i Bergen.

I søknaden har TV 2, som har en Oslo-basert ledelse, argumentert med at de har oppfylt kravene fra regjeringen. Men de siste dagene har kanalen fått mye kritikk for å ikke ville vise fram tallene som bekrefter at det.

Nå har TV 2 snudd, og offentliggjør likevel tallene som viser hvor mange av de redaksjonelt ansatte som jobber i Bergen, sammenlignet med i Oslo.

Tallene som TV 2 offentliggjorde torsdag morgen, viser at det totalt er 87 redaksjonelle medarbeidere i Nyhetsområdet i Bergen, og 53 i Oslo. Tallene viser også at for hovedkanalen TV 2 er det 122 medarbeidere i Bergen og 114 medarbeidere i Oslo.

- Et oppdrag vi ønsker å levere på

Når staten inngår en ny avtale med en TV-kanal, vil kanalen bli tildelt inntil 135 millioner kroner per år i fem år.

TV 2-sjef Olav T. Sandnes skriver i en e-post til Dagbladet at han mener det er synd at denne saken tar oppmerksomheten bort fra at de har levert det de mener er en sterk søknad, som de er stolte av.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer