TV2-avhopperne kapret Elin

Elin Tvedt (26) følger etter TV2-avhopperne Finn H. Andreassen og Trygve Rønningen. Norges mest populære værdame blir TV-medarbeider i nystartede Cee.tv

Sist sommer forlot flere av TV2s toppledere kanalen etter en opprivende intern storm. Nå følger Elin Tvedt etter _ uten en krusning på overflaten. I går varslet hun været for TV2-seerne for siste gang, og etter en lang juleferie er hun på plass i Cee.tv

- Jeg kommer nok på TV igjen. Men mitt ønske er at jeg ikke skal på skjermen før til høsten av, sier Elin Tvedt, som helt til det siste har holdt det hemmelig at hun skulle begynne i Cee.tv.

Eget program

Hun avviser at det skyldes frykt for ubehagelige kommentarer fra kolleger, siden hun skulle begynne hos TV2-avhopperne Rønningen og Andreassen.

- Det har ikke noe med det å gjøre. Jeg synes det hadde blitt feil overfor TV2 hvis jeg skulle snakke om hva jeg skulle gjøre hos et konkurrerende selskap før jeg sluttet i TV2.

Elin Tvedt vil ennå ikke si så mye om hvilke konkrete arbeidsoppgaver som venter i det relativt nystartede selskapet.

- Det er en arbeidsplass hvor alle må trå til, fordi det er nytt firma. Jeg kommer nok til å jobbe mest med programinnhold. Det neste halve året vil jeg bruke til å lære mer om å jobbe bak kamera. Skal jeg være på TV, vil jeg følge prosessen helt fra grunnen av, sier værpresentøren fra Ølen i Sunnhordland.

Jobbtilbud

- Hvorfor slutter du i Storm Weather Center og TV2?

- Jeg har vært med i 4,5 år og synes det er på tide å gå videre. Jeg ønsker nye utfordringer, sier Elin, som i første omgang skal leie ut huset sitt i Bergen sentrum og setter kurs for Oslo.

Etter at nyheten om Elins avgang ble kjent, har hun fått en rekke tilbud om jobb. Både innen musikk, TV og annen media. Cee.tv trakk altså det lengste strået.

- Det er vi veldig glade for, sier sjefredaktør Trygve Rønningen til Dagbladet.

- Vi ønsket å ha med Elin Tvedt fordi hun har lang erfaring med å «gå live» på TV. Hun har gjort det mange hundre ganger.

Fanklubb

- Hun er en av Norges absolutt mest populære TV-personer. Elin har to uavhengige fanklubber på nettet, og vi er godt fornøyd med at hun går til et beskjedent selskap som vårt, sier Trygve Rønningen, som tror Elin kommer på lufta tidligere enn hun selv tror.

- Ikke i januar og februar. Men hun kan nok komme til å gjøre seg gjeldene i media utover våren.

- På TV eller internett?

- Det vil jeg ikke fortelle nå. Av strategiske grunner, sier Rønningen som bekrefter at de etterhvert kommer til å knytte til seg flere kjente TV-fjes.

- Men vi går ikke på jakt med hagle for å skyte flest mulig, ler Trygve Rønningen.

AVSKJEDSKYSSET: Elin Tvedt forlot TV2 på Nøstet i Bergen i går kveld. Her tar Davy Wathne farvel med kvinnen han elsket å introdusere etter sporten.