TV2 dropper sportskanal

Ingen egen kanal for tippeligaen.

(Dagbladet.no): I juni bladde TV2 og Telenor opp en milliard kroner, og sikret seg dermed rettighetene til norsk tippeliga de neste tre årene.

Planene var lenge å lansere en ny rendyrket sportskanal.

- Vi skal i alle fall være på lufta før den norske seriestarten i fotball til våren og har fortsatt som mål å være i gang til EM i håndball for menn i januar, sa TV 2s sportssjef Bjørn Taalesen til Dagbladet.no i oktober.

Nå ønsker ikke Taalesen å kommentere saken.

- Vi er i en fase der vi ikke ønsker å kommentere dette utad, sier Taalesen.

Ifølge Kampanje skal planene om en egen sportskanal være skrinlagt.

NRK og MTG har nemlig støvsugd markedet for øvrige sportsrettigheter til kanalen SportN. Og å stjele rettighetene til Premier League fra Canal Plus er både dyrt og vanskelig.

Nå spekuleres det i at TV2 i stedet vil legge deler av fotballen til TV 2 Zebra. Informasjonsdirektør Ingrid Schiefloe i Telenor Broadcast ønsker ikke å kommentere saken overfor Kampanje.

JOBBER VIDERE: Kåre Valebrokk jobber videre med hvordan TV2 og Telenor best kan vise tippeligafotball. Men noen egen sportskanal blir det trolig ikke. FOTO: SCANPIX
JOBBER VIDERE: Kåre Valebrokk jobber videre med hvordan TV2 og Telenor best kan vise tippeligafotball. Men noen egen sportskanal blir det trolig ikke. FOTO: SCANPIX Vis mer

- Sammen med TV 2 vurderer vi flere muligheter og har ikke konkludert, sier hun.