I MOT SALG: A-pressens konsernutvalg rykker i dag ut med en pressemelding etter de siste dagenes skriverier om A-pressens eierskap av TV2 og et mulig salg til medeier Egmont eller Bonnier.  Foto: Jacques Hvistendahl/Dagbladet
I MOT SALG: A-pressens konsernutvalg rykker i dag ut med en pressemelding etter de siste dagenes skriverier om A-pressens eierskap av TV2 og et mulig salg til medeier Egmont eller Bonnier. Foto: Jacques Hvistendahl/DagbladetVis mer

- TV2 er en solid og sikker inntektskilde

A-pressens konsernutvalg er i mot salg av TV2.

(Dagbladet): A-pressens konsernutvalg rykker i dag ut med en pressemelding etter de siste dagenes skriverier om A-pressens eierskap av TV2 og et mulig salg til medeier Egmont eller Bonnier.

- Årsaken til at vi rykker ut med dette nå er at dere i Dagbladet i går skrev at et salg var i sluttføringsfasen til Egmont. Det er deretter gjengitt i Klassekampen, på VG Nett og andre steder. Derfor er det naturlig for oss å komme med dette nå, sier Stein Sneve i konsernutvalget til Dagbladet.

Dagbladet kunne i går avsløre at A-pressen vil selge et ukjent antall aksjer i TV2 til det danske mediekonsernet Egmont. A-pressen og Egmont eier i utgangspunktet 50 prosent av TV2 hver. Selskapene har gjensidig forkjøpsrett dersom den andre parten skulle ønske å selge, og en ukjent andel av A-pressens eierandel er nå i ferd med å bli overført til Egmont, bekreftet Dagbladets sentralt plasserte kilder i går.

Ut ifra Dagbladets opplysninger er et slikt salg i sluttføringsfasen, men saken er ikke ennå blitt behandlet av styret i A-pressen.

- Konsernutvalget i A-pressen er i dagens situasjon mot et salg av TV2. TV2 er av flere grunner en viktig del av A-pressens samlete struktur, skriver konserntillitvalgt Geir Knutsen i A-pressen i pressemeldingen.

- Solid og sikker inntektskilde Konsernutvalget lister opp fire punkter som argumenterer mot et salg av TV2:

• TV2 er en solid og sikker inntektskilde.
• TV2 besitter en unik kompetanse på levende bilder. Den er ikke minst viktig å kunne dra på for å utvikle levende bilder på nett, en av de viktigste trafikkdriverne der i årene framover.
• Inntektsstrømmene i tv og papiraviser svinger i ulik takt, å eie TV2 vil derfor gjør det lettere å møte et eventuelt fall i annonseinntekter pga. av en ny, internasjonal, finansiell krise.
• Egmont har vært og vil bli en god eier for TV2, men det er også viktig å ha en norsk eier. Å ha en norsk eier er positivt for TV2, slik det også er positivt for Edda. Ikke fordi norske eiere er «snillere» enn andre, men det er et faktum at dess nærmere man sitter personene man skal lede, dess bedre er dialogen og kontakten og dess tettere er man på konsekvensene av eventuelle kuttprosesser.

Kommer an på Edda-kjøp A-pressens konsernutvalg poengterer at de ansattes representanter i TV2 tidligere vært villig til å vurdere et salg av TV2 dersom dette er absolutt nødvendig for å finansiere et kjøp av Edda.

- Dette kjøpet er fremforhandlet, men fremdeles til behandling i både Kredittilsyn og Medietilsyn. Inntil de har sagt sitt, og kjøpet av EDDA er endelig bekreftet vil det være uaktuelt for de ansattes representanter å stemme for et salg av TV2, står det i pressemeldingen.

Stein Sneve i konsernutvalget i A-pressen understreker at de ikke er prinsipielt i mot å selge TV2.

- Slik situasjonen er nå, er vi i mot å selge TV2. Det er ikke en prinsipiell motstand, men akkurat nå er vi i mot det, sier han og fortsetter:

- Dersom vi får Edda-kjøpet i boks, kommer vi til å revurdere det.