INGEN KOMMENTAR: Styreleder i A-pressen Erik Nord og nestleder Jon M. Hippe (t.h.), fulgt av styremedlem Bodil Werner, forlater A-pressens lokaler i Agersgaten etter det ekstraordinære styremøtet i A-pressen søndag kveld. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
INGEN KOMMENTAR: Styreleder i A-pressen Erik Nord og nestleder Jon M. Hippe (t.h.), fulgt av styremedlem Bodil Werner, forlater A-pressens lokaler i Agersgaten etter det ekstraordinære styremøtet i A-pressen søndag kveld. Foto: Gorm Kallestad / ScanpixVis mer

- TV2 er solgt mot de ansattes stemmer

Det hevder sentrale kilder etter hastestyremøte søndag kveld.

(Dagbladet):  Etter hastemøtet i A-pressens styre i kveld får Dagbladet opplyst at TV2 er solgt til danske Egmont, mot de ansattes stemmer.

Ingen i A-pressens styre ville seint søndag kveld bekrefte utfallet åpent, men Dagbladet får dette bekreftet fra svært sentrale kilder. Det var ventet at salget ville bli vedtatt i kveld.

Verken Thor Gjermund Eriksen eller Erik Nord besvarte Dagbladets anrop og tekstmeldinger søndag kveld og i natt. Styremedlem Toril Werner sier følgende:

- Dette vil jeg ikke kommentere.

Dagbladet får ikke opplyst hvor stor andel av sin eierandel som A-pressen har solgt. Dagbladet skrev torsdag at TV 2 var på vei til å havne på danske hender, fordi A-pressen vil selge en del av sin eierpost til danske Egmont. Salget av TV 2 kan være første skritt på veien til å skape en nordisk TV-gigant.

Avklaring Styremøtet ble avsluttet rundt klokka 23 søndag kveld. Alt konsernsjef Thor Gjermund Eriksen vil si er at en eventuell beslutning vil bli offentliggjort når den er klar.

- Vi regner med å få en avklaring om ikke så lang tid, sier Eriksen til NTB.

Konsernsjefen sier ikke noe om hvor lang tid det er snakk om, men gjentar det han har sagt flere ganger tidligere - at mediemarkedet er i endring:

- Da vi kjøpte Edda, var det en strategisk manøver. Og det er det også andre aktører i mediemarkedet som har behov for å gjøre, blant annet aktører innen kommersiell TV, sier han.

På trappene Ut ifra Dagbladets opplysninger torsdag var et slikt salg i sluttføringsfasen, men saken var ikke ennå blitt behandlet av styret i A-pressen.

A-pressen og Egmont har eid 50 prosent hver av aksjene i TV2. Selskapene hadde gjensidig forkjøpsrett dersom den andre parten skulle ønske å selge.

Med fatning Alle de tre ansatterepresentantene var før møtet imot et salg. Og salget ble etter hva Dagbladet får opplyst også vedtatt mot de ansattes stemmer.

De TV 2-ansatte sa tidligere søndag at de tok saken med fatning. Ansattrepresentant i TV 2-styret, Kjetil H. Dale, har uttalt at han tror Egmont vil TV 2 vel.

- Vi mener et godt medieeierskap ikke handler om nasjonalitet, men om publisistisk tradisjon, langsiktighet og vekt på kvalitativt innhold. Alt dette føler vi at Egmont har vist i 20 år, og vi tror ikke de vil bryte den tradisjonen, sa Dale til NRK tidligere søndag.

VIL IKKE BEKREFTE: Thor Gjermund Eriksen, konserndirektør i A-Pressen. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
VIL IKKE BEKREFTE: Thor Gjermund Eriksen, konserndirektør i A-Pressen. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer