TV2 fikk tøff kritikk

Toppsjefene Arne A. Jensen og Finn H. Andreassen reiste til Luxembourg i stedet for å være til stede på møtet der TV2s programråd la fram resultatene fra tre års gransking av TV-kanalen.

- Det er uheldig at de ikke er her, sa programrådets leder Dag Gjestland, da han i går la fram sin sluttrapport.

Møtet skulle ha vært avholdt før, men ble flyttet til i går for å passe inn i timeplanene til Jensen og Andreassen.
Gjestland understreket at begge sjefsgutta har deltatt i tidligere møter med programrådet - og TV2s informasjonssjef Rune Indrøy unnskyldte dem så godt han kunne.

Kritikk

Det ble kanalens nestsjefer, med nyhetsredaktør Bjarne Berg i spissen, som måtte ta imot rådets dom. Han fikk høre at TV2 fortsatt, etter rådets syn, er dårlige til å lage barneprogrammer, religiøse programmer og kulturprogrammer, og videre:

  • Programrådet er fornøyd med at TV2 har økt antall nyhetssendinger, men mener økningen i kvalitet ikke er like stor som i kvantitet.
  • TV2s debattprogrammer er for snevre i sine temavalg, mener programrådet, som har regnet ut at over halvparten av programmene dreier seg om helse- og sosialspørsmål eller krim- og rettsspørsmål.
  • TV2-sporten er for opptatt av å formidle øyeblikkets gleder og skuffelser fra idrettens verden. Programrådet finner ingen kritisk og avslørende sportsjournalistikk.

...og skryt

- Denne rapporten får et preg av gammelmannstenkning: TV-nyheter skal være litt kjedelige, omtrent slik Gjestland har sett dem på NRK i 30 år, sa Berg.

- Rapporten beskriver ikke innholdet og kvaliteten av sendingene våre, den tar et oppgjør med TV2s filosofi, sa Indrøy.
Som om programrådet misliker hele kanalen de er satt til å vokte over - noe de slett ikke gjør:

  • Programrådet mener at TV2 så absolutt er «Norges seriemester», men det blir for mye amerikansk.
  • Dessuten mener rådet at «God Morgen Norge» er et utmerket program.