Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

TV2 fikk tøff kritikk

Toppsjefene Arne A. Jensen og Finn H. Andreassen reiste til Luxembourg i stedet for å være til stede på møtet der TV2s programråd la fram resultatene fra tre års gransking av TV-kanalen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det er uheldig at de ikke er her, sa programrådets leder Dag Gjestland, da han i går la fram sin sluttrapport.

Møtet skulle ha vært avholdt før, men ble flyttet til i går for å passe inn i timeplanene til Jensen og Andreassen.
Gjestland understreket at begge sjefsgutta har deltatt i tidligere møter med programrådet - og TV2s informasjonssjef Rune Indrøy unnskyldte dem så godt han kunne.

Kritikk

Det ble kanalens nestsjefer, med nyhetsredaktør Bjarne Berg i spissen, som måtte ta imot rådets dom. Han fikk høre at TV2 fortsatt, etter rådets syn, er dårlige til å lage barneprogrammer, religiøse programmer og kulturprogrammer, og videre:

  • Programrådet er fornøyd med at TV2 har økt antall nyhetssendinger, men mener økningen i kvalitet ikke er like stor som i kvantitet.
  • TV2s debattprogrammer er for snevre i sine temavalg, mener programrådet, som har regnet ut at over halvparten av programmene dreier seg om helse- og sosialspørsmål eller krim- og rettsspørsmål.
  • TV2-sporten er for opptatt av å formidle øyeblikkets gleder og skuffelser fra idrettens verden. Programrådet finner ingen kritisk og avslørende sportsjournalistikk.

...og skryt

- Denne rapporten får et preg av gammelmannstenkning: TV-nyheter skal være litt kjedelige, omtrent slik Gjestland har sett dem på NRK i 30 år, sa Berg.

- Rapporten beskriver ikke innholdet og kvaliteten av sendingene våre, den tar et oppgjør med TV2s filosofi, sa Indrøy.
Som om programrådet misliker hele kanalen de er satt til å vokte over - noe de slett ikke gjør:

  • Programrådet mener at TV2 så absolutt er «Norges seriemester», men det blir for mye amerikansk.
  • Dessuten mener rådet at «God Morgen Norge» er et utmerket program.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!