Tv2-kjendisen har skrevet en James Bond-aktig thriller

Siri Lill Mannes overrasker i sin krimdebut.

MYSTERIER: TV2s avtroppende nyhetsanker gjør som flere av sine kolleger når hun nå gjør krimforfatter av seg. Foto: Paul S. Amundsen
MYSTERIER: TV2s avtroppende nyhetsanker gjør som flere av sine kolleger når hun nå gjør krimforfatter av seg. Foto: Paul S. Amundsen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| BOK: Vi befinner oss på Polarhalvøya med beliggenhet 66 grader nord på Helgelandskysten. Et politisk toppmøte samler den norske regjering med en botoxbehandlet statsminister, arbeiderpartivennlige norske finanstopper og konsernledelsen i Norges største oljeselskap. Dessuten: EUs toppfolk, styrtrike amerikanere og russiske observatører. Verdens energiframtid skal avgjøres.

Det blir et farlig spill i en gjennomkorrupt bransje.

Varm krig Siri Lill Mannes har gått forsvarets russiskkurs, og har hovedfag i historie. Det kommer godt med når hun nå debuterer med en politisk thriller. Den dreier seg om en tidligere kald krig som nå er blitt en krig om varme; gass og olje.

Den skjøre maktbalansen mellom øst og vest handler nå om et EU som er avhengig gass fra det ustabile Russland. Med et kapital,- og energirikt, naivt lite Norge i en nøkkelrolle.

Heltetrio «66 grader nord» følger krimoppskriften, men overrasker med en heltetrio: Den ambisiøse Sofie Bønes, som er analytiker i etterretningstjenesten og doktor i geologi, Mary Moan, som har utviklet en revolusjonerende metode for å finne gass og olje. Og endelig barske major Gard Vikholm, med arr på kropp og sjel etter å ha tjenestegjort i noen av verdens tøffeste områder.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer