TV2-millionærer holdt tett i 17 uker

Som historiens første deltakere i TV2s «Vil du bli millionær?», gikk Oslo-paret ut av konkurransen med full pott. To millioner kroner fikk de for innsatsen. Først nå kan de fortelle om suksessen.

- Vi har bare delt nyheten med våre aller nærmeste. Programmet skulle jo vises på TV2 først, forklarer Anne Louise. Sammen med Hans Erik sørget hun for at programleder Frithjof Wilborn måtte skrive ut historiens største sjekk i en norsk kunnskapslek.

- Vi er veldig glade for å kunne hjelpe TV2 med å bli kvitt sin første tomillionerssjekk, sier paret, når vi møter dem på øving med den musikalske middelalderkvintetten Tydorell.

- Vi er musikalsk altetende, men finner sjelden noe vi liker på salgslistene, sier Hans Erik. Han var frelst på jazz og klassisk helt til Anne Louise åpnet øynene hans for middelaldermusikk og folkemusikk. Hun synger i fire ensembler, middelalderkvintetten Tydorell, en renessanseduo, trioen Canta Femina og en duo som synger Bertolt Brecht og Kurt Weill-sanger. Hans Erik synger i mannsgruppa Bellmen, og i går hadde han slått følge med sin kjære til øving.

Trygghet og tid

De har ikke gjort de helt store økonomiske sprellene, foreløpig.

- Livet har ikke forandret seg dramatisk. Vi har kjøpt en liten bil, slettet gjeld og vært rause mot familien. Og vi har fått litt økonomisk trygghet, sier Anne Louise.

Hun arbeider på Ladegaardens Middelalderkontor i Gamlebyen i Oslo og Hans Erik var inntil nylig seksjonssjef i folketrygdens kontor for utenlandssaker.

- Jeg har tatt meg råd til å ta en tenkepause, og ser meg om etter nye utfordringer. Pengene har gitt oss en ny type frihet, sier Hans Erik.

Også Anne Louise har bevilget seg en liten luksus, i form av kortere arbeidstid. Dermed får de mer tid til å dyrke sine musikalske hobbyer. Og ikke minst, de får mer tid sammen. Til sommeren blir det bryllup for Anne Louise og Hans Erik.

- Det var bestemt før vi vant, og det blir et stort bryllup. Tid og sted skal være hemmelig, for det er en privat begivenhet, sier Anne Louise. Men det er ingen hemmelighet at bryllupsreisen skal gå til Italia. De har blinket seg ut steder av stor interesse for middelalderfans med bakgrunn som historikere og musikere. I Toscana finner de alt, og bonusen er et fantastisk kjøkken og utrolige viner.

Hans Erik har vært med i både «Jeopardy» (TV2) og «Fullt hus» (TV3).

- Han er forferdelig å spille «Trivial Pursuit» mot, men fantastisk å være på lag med.

- Vi er et vinnerlag sammen, sier Hans Erik.

Unntakstilstand

I går kveld så de på TV2 sammen. Det var nyttig, for den dagen programmet ble tatt opp, var det litt unntakstilstand.

- Det var så intenst! Vi ble så glade og husket lite av hva som egentlig skjedde, vedgår Anne Louise.

- Og framover?

- Vi må innrømme at livet er litt surrealistisk om dagen her i Gamlebyen, slutter tv-millionærene.

GLADE VENNER: Tydorell-jentene gleder seg med Hans Erik og Anne Louise (foran). Bak fra venstre: Marit Johanne Høye (traversofløyte), Ingrid Skjerdal (psalter), Ylva Sjaastad (sang og lutt) og Anna Helgadsttir (fidle). - Jeg er bare med som groupie for Anne Louise, ler Hans Erik.
LYKKETÅKE: Anne Louise Lien og Hans Erik Borgenvik ble historiens første vinnere av toppremien i «Vil du bli millionær?». - Frithjof Wilborn var så utrolig hyggelig, sier Oslo-paret.