TV2 rappet Flatland

Nok en gang har Hallvard Flatland byttet arbeidsgiver. Da TV2-sjef Kåre Valebrokk lokket med millionbeløp, sa programlederen opp i NRK. Men nå har statskanalen fått nok av Flatland.

- Skal slå Førde ned i støvlene

- Dette var ikke hyggelig. Akkurat nå er det utenkelig å ansatte Hallvard i NRK på et senere tidspunkt, sier Tordis Aavatsmark, programsjef i NRKs underholdningsavdeling. Hun liker slett ikke TV2s ansettelsesmetoder.

- Dette er ikke fair play fra Kåre Valebrokk. Han var temmelig irritert over Finn H. Andreassen og Trygve Rønningen som kjøper opp TV2-ansatte, men på samme tid har han kastet penger etter Flatland, kommenterer hun.

- Dreier det seg om millionbeløp?

- Det vil jeg tro... Jeg vet tilbudet, men jeg vil ikke uttale meg om det, sier Aavatsmark.

På oppsigelse

Hun forteller at TV2 i lengre tid har jaktet på den populære programlederen. NRK er likevel innstilt på å bruke Hallvard Flatland ut den seks måneder lange oppsigelsestiden som programleder i «Ditt livs sjanse» til høsten.

- Jeg ville ikke tatt jobb i NRK i utgangspunktet hvis pengene hadde betydd noe for meg, men jeg kommer til å tjene bedre i TV2, det stemmer, sier Hallvard Flatland, som mer enn dobler årslønnen ved å bytte beite.

- Pengene har nok hatt en meget stor betydning, det vet jeg for Hallvard har konferert med meg underveis, fastholder Aavatsmark.

Flatland selv er ikke redd for å bli stemplet som illojal. Han mener alle burde hoppe mer mellom arbeidsgivere for å få nye impulser.

- Når jeg har holdt på med «Ditt livs sjanse» fram til jul, har jeg gjort nok spørreprogram i mitt liv, forklarer han.

Seermagnet

Etter jul skal Hallvard Flatland være seermagneten på TV2s lørdagskvelder i et humoristisk talkshow med kjente og ukjente gjester i studio. Konseptet er utviklet av superkommersielle Tore Ryen, mannen bak suksesser som «Mot i brøstet» og «Karl & co».

- Jeg og Tore fant tonen da vi lagde «Comeback» sammen, og vi hadde begge veldig lyst til å gjøre dette. Nå skal jeg yte mitt beste for å kapre seere for TV2.

Flatland utelukker ikke å gå tilbake til NRK en gang.

- Femårsavtalen med TV2 er mer en opsjonsgreie.

SPILLER HØYT: Golfentusiast, mangemillionær og seermagnet Hallvard Flatland.