Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

TV2-sjefen får kjeft av TVNorge-eier

I dag står slaget om TVNorges framtid. Den mektige Marcus Tellenbach i SBS Broadcasting kommer til Norge for å bruke kjeft på TV2-sjef Kåre Valebrokk. Bruker Tellenbach for sterke ord, risikerer han en saftig hevn fra Valebrokk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TVNorge er i krise. SBS-sjef Marcus Tellenbach og TV2-sjef Kåre Valebrokk har i nesten ett år forsøkt å løse den svært uheldige eiersituasjonen i kanalen, men forhandlingene har låst seg fullstendig.

I dag kommer TVNorges hovedeier, representert ved Tellenbach, til Norge for å hudflette Valebrokk.

Kampanje

Ifølge en pressemelding fra TVNorge er Tellenbach forbannet på Valebrokk fordi TV2 i et innslag i forrige uke rapporterte om hvor dårlig det går for TVNorge. Tellenbach mener at TV2-reportasjen er en negativ kampanje med «bisarre argumenter» om TVNorges framtid. Han mener reportasjen er misvisende og mangler rot i virkeligheten.

Valebrokk er uenig.

- Vi har våre folk i TVNorge-styret, og har følelsen av at vi og SBS har omtrent samme oppfatning av situasjonen i TVNorge. Vi er bekymret, sier Valebrokk.

Valebrokks trumfkort

Tellenbach er kjent for å handle raskt og målrettet. Det var han som i vår ga administrerende direktør Pål Trælvik sparken.

- Hvordan er det å forhandle med Tellenbach om TVNorge?

- Jeg vil ikke ha det gående i pressen hvordan forholdet mellom Tellenbach og meg er, sier Valebrokk.

Men Tellenbach må holde tunga rett i munnen. Skjærer samarbeidet mellom SBS og TV2 seg fullstendig, har Valebrokk muligheten til å ta en grusom hevn. Han kan sørge for at SBS taper millioner kroner, og at TVNorge blir sendt til skifteretten.

I dragsuget

SBS er selv i store problemer. Konsernet har på to og et halvt år tapt nesten to milliarder kroner. Hvis TV2 skriver ned sin verdi på TVNorge-aksjene, må SBS gjøre det samme fordi konsernet er notert på Nasdaq-børsen.

- Er det aktuelt å skrive ned verdien på TVNorge-aksjene?

- Det er ikke tema nå, men det kan bli det, sier Valebrokk.

Fortsetter TVNorge å tape penger, må kanalen trolig ha tilførsel av penger fra et stadig fattigere SBS. TV2-sjef Kåre Valebrokk har lenge signalisert at han ikke vil legge mer penger inn i en konkurrerende kanal. Men en emisjon krever to tredjedels flertall i styret. Sier TV2 nei, kan TVNorge dermed risikere å havne i skifteretten.

Valebrokk vil ikke svare på om TV2 vil si nei til en emisjon.

- Det ser vi på. I øyeblikket er det ikke aktuelt, og vi tenker ikke så mye på det. Men jeg har ikke noen kommentarer til det, sier Valebrokk.

Hele Norges coronakart